Informatie rond verbinden van ongelijksoortige materialen online

Twee jaar lang hebben Sirris, Agoria, BIL en Flanders Make binnen het project 'Verbinden van ongelijksoortige materialen' samengewerkt rond de ontwikkeling van hoogwaardige multimateriaalproducten. Dit project is ondertussen afgelopen, maar de opgedane kennis blijft online beschikbaar.

Sirris, Agoria, BIL en Flanders Make werkten - met de steun van VLAIO - de voorbije jaren intensief samen om de beschikbare technologieën om uiteenlopende materialen met elkaar te verbinden voor te stellen bij een brede waaier van bedrijven. Naargelang de toepassing hebben we deze bedrijven laten kennismaken met lassen, lijmen, mechanisch verbinden of combinaties van deze methodes. Heel wat inspirerende voorbeelden kwamen hierbij aan bod. Alle presentaties zijn nu ook online beschikbaar!

'Inspirerende cases van multimateriaalverbindingen'- Flanders Make, BIL en Sirris

'Overzicht van recente innovaties in verbinden van ongelijksoortige materialen en van minder gekende las- en/of soldeertechnieken' - Belgisch Instituut voor Lastechniek

'Ultrasoonlassen en laserlassen van kunststof'- Hupico

 'Lijmen, verbindingstechniek voor nieuwe materialen' - KU Leuven

'Hout hijsen met behulp hijsogen en schroefdraadankers. Schroefdraadverbindingen in composiet' - Juno

'Twinbond, lijmsysteem voor gevelpanelen' - Novatech

'Multimaterial Bonding withTapes & Adhesives' - 3M

'Ultrasoon lassen van verschillende non-ferrometalen met recente toepassingen in de serieproductie van batterijen & elektrische wagens' - Alpha

'Verbinden van ongelijksoortige materialen zoals koper, messing en inox met de vlam' - Castolin

'Laser cladding for Coating, 3D Printing and Repair' - Laser Cladding Venture

Heeft u zelf een concrete case of wenst u meer info rond een techniek? Neem dan zeker contact met ons op om te kijken hoe we u hierbij kunnen ondersteunen!