Iedereen mee op de digitale werkvloer
Dit Europees/Vlaamse project wil een begeleidingstraject op maat van elke kmo-medewerker ontwikkelen, met oog voor de veranderende kennis en vaardigheden die gepaard gaan met de digitale transformatie die binnen heel wat bedrijven plaatsvindt.

Projectduur: november 2020 – november 2022


Doel
Iedereen mee op de digitale werkvloer’, zal een begeleidingstraject op maat van elke kmo-medewerker ontwikkelen, op basis hiervan het maturiteitsniveau van de bedrijven bepalen en roadmaps ontwikkelen op maat van de kmo’s en zo tot een praktisch draaiboek te komen op maat van de kmo’s.

 

Aanpak

Specifiek zal het te ontwikkelen begeleidingstraject instaan voor de competentie- en skills-omwenteling die gepaard kan gaan met een transformatie tot digitalisatie binnen een onderneming. Hierbij worden niet enkel technische skills en competenties onderzocht en in kaart gebracht, maar ook gedragscompetenties worden meegenomen.

Zodoende wordt de kmo in een bepaald maturiteitsniveau ondergebracht, waaruit dan kan worden bepaald welke skills en competenties zullen moeten bijgeschoold en/of omgeschoold worden.

In een tweede fase worden roadmaps ontwikkeld op maat van kmo’s en op maat van elk type profiel tewerkgesteld in deze ondernemingen om zodanig de ‘skills gaps’ bloot te leggen en die te matchen met een opleidingsaanbod.

Tenslotte wordt een uitgebreide testfase voor een stand-alone draaiboek voorzien binnen de projectscope. In een laatste projectfase is het doel om een praktisch, gebruiksvriendelijk en relevant draaiboek op te leveren op maat van de kmo die zich in een digitaal transformatieproces bevindt.

Referenties
C*  20-0306
Partners


Financing

Bijdrage vanuit ESF: 119 013,91 euro

Bijdrage vanuit VLAIO: 178 520,85 euro

Benieuwd naar meer? Blijf op de hoogte via onze blogposts!
Onze experts houden u op de hoogte van het project 'Iedereen mee op de digitale werkvloer'  en nog veel meer. Ze houden voor u de vinger aan de pols en delen hun inzichten via hapklare artikels.

Hoe kunnen we u ondersteunen?

Meer weten over het project 'Iedereen mee op de digitale werkvloer' ? Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming ? Contacteer ons. Onze Senior Engineer Smart and Digital Factory, Christophe Michiels, helpt u graag verder.