Hoe zet je data om in impact in een industriële context?

Weinig technologieën spreken zo tot de verbeelding als artificiële intelligentie. Op basis van gegevens het heden kunnen bijsturen of de toekomst voorspellen: welke ondernemer wil dit niet? Zeker in industriële omgevingen geldt data als het nieuwe goud. U werkt er namelijk niet alleen met gegevens van mensen, maar ook van machines. Die laatste kunt u bijsturen met nieuwe inzichten, om zo de processen te optimaliseren. Klinkt goed in theorie, maar waar moet u beginnen?

Data mag dan wel het nieuwe goud zijn, als u niet weet hoe ze te ontginnen blijft u op die berg gegevens zitten. De experts in data en AI bij Sirris kunnen daarbij helpen. Op 9 december geven ze, samen met verschillende ondernemers, de EluciDATA Tech Talk rond AI in een industriële context.

Dat gebeurt niet aan de hand van een droge presentatie, maar door inspirerende verhalen uit het werkveld te brengen. Engineers van toonaangevende bedrijven als Renson en Duracell Batteries BV komen vertellen hoe zij werk hebben gemaakt van een doordachte datastrategie.

De fabriek van de toekomst, met dank aan machine learning - Karel Flere, Industrial IT Engineer bij Duracell Batteries BV 

Door de jaren heen hebben bedrijven enorme hoeveelheden data verzameld. Tot op het punt waarop het niet meer haalbaar is om ze handmatig te analyseren. Tal van contextuele factoren beïnvloeden de gegevens op hun eigen manier. De uitdaging ligt nu in het begrijpen en leren van de beschikbare data, rekening houdend met de contextuele factoren. Machine learning-technologie is volwassen geworden en kan ons daarbij helpen. Tijdens deze presentatie worden machine learning en data-analyse implementaties binnen Duracell gepresenteerd.

Data-analyse bij Renson - Van airflows naar dataflows - Dr. Steven Delrue, R&D Manager Data Analytics bij Renson

Renson, specialist in ventilatie, zonwering en buitenoplossingen, begon in 2016 te investeren in de ontwikkeling van geconnecteerde apparatuur voor de HVAC-industrie. Intussen heeft Renson meer dan tienduizend geïnstalleerde apparaten die live data met betrekking tot binnenluchtkwaliteit en binnencomfort naar de cloud streamen. Deze gegevens worden gebruikt om de positie van Renson als productleider in de markt te verstevigen en om nieuwe product-services te ontwikkelen. Tijdens de presentatie worden enkele use cases uit het data analytics team van Renson besproken.

Daarna volgt een Q&A-sessies met de experts en kunt u netwerken met andere ondernemers of technici die op gelijkaardige problemen botsen.

Interesse om de jaarlijkse EluciDATA Tech Talk bij te wonen? Alle praktische info vindt u in onze agenda!