Hoe verbind je kunststof met metaal?

Welke verschillende kunststoffen kunnen via welke technologie met elkaar verbonden worden? Hoe las je staal aan aluminium? En hoe spaar je geld door verschillende materialen te verbinden? Op 28 juni krijgt u op deze en vele andere vragen antwoord tijdens een inspirerende sessie rond ontwerpen met en verbinden van ongelijksoortige materialen. U kunt eigen ideeën of cases aanbrengen.

De industrie streeft voortdurend naar verbeterde structurele onderdelen. Een mogelijkheid is door verschillende materialen onderling te combineren binnen één ontwerp, waarbij de voordelen van deze materialen kunnen gecombineerd worden. Veel bedrijven kampen hier echter nog met een gebrek aan praktische kennis of ervaring: bestaat er lijm die direct na aanbrengen al sterk is? Zijn er lijmen die tegen hoge temperatuur kunnen? Wat is het verschil tussen een tube afwerkingskit en een tube lijm? Welke verbindingsmethoden zijn bruikbaar om kunststof met metaal te verbinden?

Er bestaan processen die heel wat potentieel bieden voor het verbinden van ongelijksoortige materialen. Sirris, Agoria, Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) en Flanders Make werken twee jaar samen in het project ‘Verbinden van ongelijksoortige materialen’ en organiseren op 28 juni een inspiratiesessie in Gent. Tijdens deze sessie worden enkele succesvolle, inspirerende cases aangereikt. We kijken daarbij zowel naar thermische processen (lassen) als naar lijmen en mechanische verbindingen. U kan ook uw eigen idee of case vooraf insturen of meebrengen.

Interesse? Lees meer over dit event in onze agenda.

Deze studiedag kadert in het project 'Multi Material Joining'. Sirris, Agoria, BIL en Flanders Make sloegen de handen in elkaar om praktische kennis van verbindingstechnieken beter bekend te maken bij de industrie. Het project wordt gesteund door VLAIO, het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. 

Tags: