Hoe uw eigen stappenplan voor productiedigitalisatie maken

Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol van digitalisatie, maar wat betekent dit concreet voor uw productie? Hoe maakt u met digitalisatie een tastbaar verschil voor uw bedrijf en voor uw klant? Waar in eerste instantie op inzetten en hoe dit aanpakken? Wat zijn de valkuilen bij digitalisatie? Onze masterclass op 16 december brengt u duidelijkheid.

De masterclass 'Productiedigitalisatie: maak je eigen stappenplan' biedt u een overzicht van de bouwblokken van een digitalisatiestrategie en stelt u in staat om de juiste keuzes te maken en de geschikte partners te vinden voor uw digitalisatietraject.

De masterclass is erg praktisch en interactief. Tijdens de opleiding maakt u samen met de andere deelnemers onder deskundige begeleiding een denkoefening over de essentiële elementen van uw eigen digitalisatieplan. U kunt u laten inspireren door de experts en collega-bedrijven, zodat u op het einde van de dag naar huis gaat met een eerste aanzet van een digitalisatieplan op maat.

Aan bod komen onder meer de rol van digitalisatie in de bedrijfsstrategie, de tool DigiScan, verduidelijking van jargon en architecturen, de ontwikkeling van een digitalisatieplan, implementatievraagstukken en een praktische oefening.

De masterclass is bedoeld voor productiebedrijven die stappen willen zetten op weg naar de digitalisatie van hun productie. We richten ons in de eerste plaats op de beslissingsnemers binnen het bedrijf die nauw betrokken zijn bij het maken van de digitalisatieplannen (directie, productiemanagers, …) Door het hands-on format is het aantal plaatsen beperkt tot 20. Wees er dus snel bij en schrijf u in !

Deze masterclass maakt deel uit van het Industriepartnerschap waarbinnen 17 Vlaamse innovatiepartners een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema’s: Digitalisering, Duurzaamheid & Industrie4.0. Ze doen dat onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen.

#industriepartnerschap #sterkondernemen


(Bron beeld bovenaan: https://www.dreamstime.com)