Hoe op robuuste wijze sensorinformatie gebruiken om uw systeem te sturen

Sensortechnieken en controle zijn essentieel om uw producten slimmer en autonomer te maken, en zijn daarom het thema van de Mechatronics 4.0 Masterclass V ‘Best practices toward robust sensing & control of your system', op 20 juni.  

Om hun concurrentievoorsprong te behouden of te verbeteren, zijn productiemachinefabrikanten verplicht om de prestaties van hun machines te maximaliseren. Fabrikanten van mechatronicaproducten kijken aan tegen een toenemende vraag naar autonome en intelligente producten. Voor bedrijven die in het domein van de mechatronica actief zijn, is dit tegelijk een uitdaging en een opportuniteit. In beide gevallen kan de sensor- en controletechnologie aan de basis liggen van nieuwe productiesystemen en producten. 

Het project-Mechatronica 4.0 streeft ernaar Vlaamse bedrijven te helpen de Industry 4.0-filosofie in de praktijk te brengen. De sensor- en controletechnologie zal een hoofdkenmerk zijn van de volgende generatie van veiligheid- en inspectiesystemen; het is meteen ook het thema van onze volgende Mechatronics 4.0 Masterclass. 

Deze masterclass strekt tot doel u te informeren over de mogelijkheden van sensor- en controlesystemen, u inzichten te verschaffen over de gevolgen van de integratie van deze systemen in producten en productiesystemen. Daarnaast zullen de leden van het Mechatronics 4.0-project hun visie over de sensor- en controletechnologie voor het tot stand brengen van intelligente, adaptieve producten, uiteenzetten. De verschillende thema’s zullen met industriële use cases worden geïllustreerd. 

Interesse? U leest alles over de Mechatronics 4.0 Masterclass op 20 juni in onze agenda!