Hoe kiest u de juiste additive manufacturing-technologie?

De juiste technologie kiezen, is niet altijd eenvoudig, maar essentieel. Daarom brengt het Sirris Additive Manufacturing team rond dit thema een nieuw e-book uit, dat u nu kunt downloaden.

Additive manufacturing, ook bekend als 3D-printen, biedt u een steeds hogere performantie en groter toepassingsbereik. Door winst te boeken in snelheid, precisie en hoog-performante materialen (polymeren, metaal, keramiek, ...) kunnen we spreken van een ware innovatieve productiemethode.

Ondanks de mediahype en steeds grotere aanwezigheid in bedrijfsomgevingen (vooral in onderaanneming en bij gelegenheid on-site geïmplementeerd) is het potentieel voor productontwikkeling tot nog toe onbekend, onderschat en onderbenut. Toch biedt 3D-printen het potentieel van disruptieve technologieën die kunnen beantwoorden aan de uitdagingen waarmee de ondernemingen zich vandaag geconfronteerd zien.

De integratie van additieve technologieën in een bedrijf kunnen de meest sceptische onder ons afschrikken of leiden tot overhaaste, soms ongelukkige keuzes. Wat de situatie ook mag zijn, de juiste keuze afhankelijk van de toepassing maken is een essentiële stap naar succes voor elk project.

Meer dan één enkele technologie

Spreken we van additive manufacturing, dan hebben we het niet over een uniek procedé, maar eerder over een aantal technologieën op basis van het algemene principe van materiaal laag per laag toevoegen. Al in 2012 startte de Amerikaanse standaard organisatie ASTM met de structuur van een onderverdeling. Hierbij werden zeven grote AM-families onderscheiden, die vandaag nog gehanteerd worden.

Wilt u weten wat deze classificatie inhoudt en hoe deze een invloed heeft op het beslissingsproces? Download het e-book 'Additive manufacturing technologies - how to make the right choice'

Tags: