Hoe circulair productontwerp concreet maken voor kunststofproducten?

Ontdek op 30 oktober hoe u ecodesign-strategieën als 'Design for Recycling', 'Design from Recycling', 'Design for Reuse', 'Design for Disassembly' en 'Design for repairability' ('DfX') kunt linken aan meerwaarde voor de klanten.

Het belang van kunststoffen mag niet worden onderschat. Ook al worden ze vaak gelinkt aan negatieve berichtgevingen, toch zullen ze ook in de toekomst een belangrijke rol blijven spelen. Er zijn dus bijzondere uitdagingen voor de kunststofproducenten, -verwerkers, de -recyclers en andere spelers in de waardeketen.

Het streven naar een meer circulair gebruik van kunststoffen krijgt toenemende aandacht. Niemand is tegen het sluiten van de kringlopen, maar hoe doe je dat?

Bijna iedereen erkent dat productontwerp één van de belangrijke sleutels is om circulair te ondernemen. Deze workshop, een organisatie van Sirris, Agoria, Essencia, VKC-Centexbel en Go4Circle wil een antwoord bieden op de vraag hoe productontwerp bijdraagt tot het sluiten van de kringlopen en vooral hoe deze ook economisch rendabel kunnen worden voor zowel de producent als voor de gebruiker.       

Waarom deelnemen?

  • Als kunststofverwerker wordt de druk op het sluiten van de kringlopen steeds verhoogd. U wil circulair ondernemen en bent op zoek naar manieren om dit concreet te maken? De workshop zal u hierbij helpen.
  • U bent op zoek naar inspiratie van goede praktijken, en zoekt mogelijke ondersteuning bij het opzetten van vervolgstappen? U krijgt concrete binnenlandse en buitenlandse voorbeelden aangereikt.
  • Als aanbieder van gerecycleerde materialen hebt u na de workshop een idee van typische noden van potentiële gebruikers van uw materiaal.
  • U krijgt een beeld van welke partnerschappen in de waardeketen nodig zijn om de samenwerking tussen de verschillende actoren in de waardeketen meer circulair te maken.

Interesse voor deze workshop, die op 30 oktober plaatsvindt in Technopolis in Mechelen? Wacht niet en schrijf u in, het aantal plaatsen is beperkt.

(Bron foto: https://www.dreamstime.com)