Herken biogebaseerde producten en ontmasker 'greenwashing'

Een groeiende markt en een sterker publiek bewustzijn zorgen voor een snellere acceptatie van biogebaseerde, biodegradeerbare en recycleerbare producten. Maar hoe kunt u deze producten identificeren en naar waarde schatten? En wat is hun huidige positie in de circulaire economie? Dankzij het webinar van Sirris en Centexbel op 31 maart bent u binnen het uur helemaal bij! 

Er bestaan veel manieren om het duurzame karakter van een product aan te geven, maar hierin schuilt ook gevaar, omdat leveranciers zich maar al te vaak schuldig maken aan ‘greenwashing’. Het is dus enorm belangrijk dat bedrijven die dergelijke producten willen gebruiken of verwerken een goed idee hebben van de werkelijke samenstelling. Labeling en certificatie zijn hierbij hulpmiddelen om een product te kwantificeren, maar ook hier worden verschillende methoden toegepast, waardoor de gebruiker nog steeds dient na te gaan op basis van welke methodiek het label werd toegekend. Bovendien heerst er nogal wat verwarring rond de begrippen ‘bio-based’, ‘biodegradeerbaar’, ‘biocomposteerbaar’. 

1-uur webinar

Om u beter op de hoogte te brengen over dit thema, organiseren Sirris en Centexbel op 31 maart een gratis webinar rond dit topic. Tijdens dit online event zullen de relevante begrippen afzonderlijk besproken worden en krijgen de deelnemers een goed zicht op de bestaande richtlijnen, gebruikelijke testen, certificeringsnormen en mogelijke labels. U mag rekenen op een presentatie door Organic Waste Systems (OWS), een referentie van wereldformaat op het vlak van testen van biodegradeerbare materialen, gevolgd door een presentatie van Denuo, de Belgische federatie van de afval- en recyclagesector. We eindigen ons webinar met de voorstelling van het Curcol-project, waarin de biogebaseerde kleurstof kurkuma onderzocht wordt op zijn gebruik in biodegradeerbare toepassingen. 

Meer info over of deelnemen aan dit webinar? Ga naar onze agenda! 

Dit webinar wordt georganiseerd door Sirris en Centexbel, partners in het COOCK-project BioCoat, rond het thema van biogebaseerde coatings. 

Biocoat


(Bron beeld bovenaan: Dreamstime.com)