Hands-on workshop als praktische kennismaking met cobots

Een cobot inzetten... hoe begin je hieraan? Tijdens de hands-on workshop 'Meet the cobots' laat Sirris bedrijven zelf antwoorden vinden op hun weg naar hoe een cobot zinvol inzetten in hun productie. Ook de laatste editie kon rekenen op de nodige belangstelling.

De jongste editie van deze reeks praktijkgerichte workshops, die op 31 mei plaatsvond in Diepenbeek, kon rekenen op tien deelnemers. De adviseurs van Sirris begeleidden de deelnemers tijdens de eerste stappen van het implementeren van een concrete opdracht. De deelnemers konden hierbij zelf ervaren waar de moeilijkheden en mogelijkheden lagen, en kregen zo een eerste inzicht in wat allemaal komt kijken bij de integratie van een cobot.

In een praktijksessie gingen de deelnemers in kleine groepjes aan de slag met de cobots en visiesystemen. Ze kregen ook een demo van Sawyer (een relatief eenvoudige cobot) en de KUKA LBR iiwa (een complexe cobot voor high-end applicaties), en mochten zelf even proberen.

De namiddag werd ingevuld met een sessie rond het zelf implementeren van een cobot. De aanwezigen gingen naar huis met een guideline die hen zal helpen wanneer ze zelf concreet aan de slag gaan in hun bedrijf. 

De workshop ‘Meet the cobots’ werd georganiseerd in het kader van de proeftuin rond operatorondersteuning.