Haal meer uit uw product met verschillende materialen

Op 5 juni kunt u een inspirerende sessie bijwonen rond ontwerpen met en verbinden van ongelijksoortige materialen. U kunt uw eigen ideeën of cases aanbrengen.

De industrie streeft voortdurend naar verbeterde structurele onderdelen. In de transportsector streeft men naar gewichtsreductie, de machinebouw streeft naar performante machineonderdelen en wil daarvoor materialen uit verschillende groepen met elkaar verbinden. Bij de consumenten- en bouwproducten geeft een verhoogde integratie van functionaliteiten voordelen over de concurrentie.

Het combineren van materialen onderling (constructiestaal, aluminium, roestvast staal, kunststof, …) biedt opportuniteiten die niet mogelijk zijn met een ontwerp uit één materiaal. De voordelen van elk materiaal worden benut op de plaatsen waar die nodig zijn. Zo zijn ontwerpen gerealiseerd met staal aan aluminium of kunststof aan metaal, … Er bestaan processen die heel wat potentieel bieden voor het verbinden van ongelijksoortige materialen. Sirris, Agoria, Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) en Flanders Make werken twee jaar samen in het project ‘Verbinden van ongelijksoortige materialen’.

Tijdens de sessie die op 5 juni plaatsvindt in Geel worden enkele succesvolle, inspirerende cases aangereikt. We kijken daarbij zowel naar thermische processen (lassen) als naar lijmen en mechanische verbindingen. U kan ook uw eigen idee of case vooraf insturen of meebrengen.

Interesse in deze researchmeeting? Lees meer op onze agenda!

Tags: