Guy Van Wijmeersch over Barco als digitale speler

Hyperscale en Microcare zijn de belangrijkste drivers van de digitale economie. Centraal staan schaalbare online diensten die op een klantgerichte manier de job-to-be-done van consumenten of businessgebruikers invullen. Hoe kijken beslissingsnemers hiernaar? We vroegen het aan Guy Van Wijmeersch, Director Innovation & Design Thinking bij Barco.

Guy Van Wijmeersch is in zijn rol van Director Innovation & Design Thinking bij Barco een kernfiguur in de transformatie van het Kortrijkse technologiebedrijf van een hardwarebedrijf naar een digitale speler. Voor hem staat het design van een gebruikservaring centraal - in functie van de technologiemogelijkheden en niet omgekeerd -, wat een erfenis is van zijn achtergrond als industrieel ontwerper.

Lees het interview nu op Bloovi 

Over Hyperscale & Microcare
In deze interviewreeks zoomen Peter Verhasselt en Nick Boucart van Sirris in op de essentie van digitale business: schaalbare online diensten. Niet software of de zoveelste technologiehype staat daarbij centraal, wel het vermogen om schaalbaarheid en klant-centriciteit te combineren. Hun boek 'Hyperscale& Microcare’ kan je hier bestellen.