Groepscoaching boost uw circulaire plannen

U wil inzetten op duurzaam en circulair ondernemen en worstelt met het bepalen van het economische en ecologische potentieel van diverse circulaire strategieën? U hebt een circulair businessidee, maar weet nog niet of en hoe u dit kan linken aan de noden van klanten? De groepscoaching 'Circular Business Model Booster' kan u verder helpen met het omzetten van uw circulaire ambitie in een sterk en duurzaam circulair businessmodel.  

De groepscoaching, georganiseerd door VITO en in samenwerking met Sirris en Agoria, bestaat uit vier praktische, interactieve sessies van een halve dag en een tussentijdse individuele begeleiding. De periode tussen de sessies omvat enkele weken, zodat u voldoende tijd heeft om binnen uw bedrijf de nodige reële stappen te zetten, collega’s te betrekken en om (potentiële) klanten en relevante externe partners te consulteren en gemaakte aannames te valideren. De tussentijdse begeleiding gebeurt op maat en op schaal van de individuele noden van het deelnemende bedrijf. Na het traject heeft u een helder circulair business idee met bijhorend actieplan ontwikkeld waarmee u investeerders, partners of uw intern management kan overtuigen om verdere stappen richting implementatie te zetten.  

Het format is een transitie-coaching in groep, onder begeleiding van ervaren bedrijfscoaches en experts in circulaire economie. Als deelnemer krijgt u kennis en tools aangereikt die u tijdens en tussen de sessies gebruikt om uw case te ontwikkelen en te valideren.  

Troeven van deze groepscoaching

  • Het aanreiken van kaders die het economische en ecologische potentieel tonen van circulaire strategieën, maar ook kritisch aangeven welke combinaties niet werken.
  • Het aanreiken en ook effectief toepassen van state-of-the-art tools voor businessmodelinnovatie en circulair ondernemen, waarvan de effectiviteit bewezen werd in tal van internationale trajecten.
  • Ervaringsuitwisseling tussen ondernemende innovatieteams uit tien deelnemende bedrijven.
  • Hefbomen en tips bij drempels en randvoorwaarden die voor intrapreneurs en starters van toepassing zijn.
  • Terugkoppeling en individuele begeleiding op maat van de context van de deelnemende bedrijven.
  • Een unieke combinatie van ervaringen, expertise en netwerken die aangereikt worden door de samenwerking tussen Vito, Agoria en Sirris. 

Voor wie?

  • U bent een Vlaamse ondernemer die wilt inzetten op duurzaam en circulair ondernemen?  
  • U worstelt met het bepalen van het economisch en ecologisch potentieel van diverse circulaire strategieën, zoals het langer of gedeeld gebruik van producten, hergebruik, herstel of remanufacturing?  
  • U heeft een circulair businessidee maar weet nog niet of en hoe u dit kan linken aan de noden van klanten?  
  • U werkt als ondernemende werknemer (intrapreneur) en bent op zoek naar hefbomen om binnen uw onderneming te kunnen werken aan innovatieve circulaire bedrijfsmodellen? 

Deze gesubsidieerde groepscoaching zal u verder helpen met het omzetten van uw circulaire ambitie in een sterk en duurzaam circulair businessmodel. U wordt vooraf tijdens een online intakegesprek gecontacteerd, om verwachtingen en relevante omgevingsfactoren af te stemmen. Specifieke voorkennis omtrent circulair ondernemen is niet vereist.  

Interesse? De Groepscoaching 'Circular Business Model Booster' vindt plaats op 27 april, 4 mei, 25 mei en 22 juni, telkens van 13:00 tot 17:00. Meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven vindt u hier! 

Wees er snel bij, want door het hands-on format van deze groepscoaching is het aantal plaatsen beperkt tot 10 teams van telkens maximum 4 personen. 

Deze groepscoaching maakt deel uit van het Industriepartnerschap waarbinnen 17 Vlaamse innovatiepartners een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema’s: Digitalisering, Duurzaamheid en Industrie4.0. Ze doen dat onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen.


 

(Bron foto: https://www.dreamstime.com)