Gerichte interesse troef op Eurofinish 2019

Sirris was op Eurofinish aanwezig en stelde verschillende expertises en diensten voor. In the picture stonden zowel oppervlaktebehandeling, materialen als de verschillende testmogelijkheden in deze domeinen.

De laatste editie van Eurofinish, die op 15 en 16 mei plaatsvond in Leuven, was in combinatie met de vakbeurs Materials georganiseerd, waardoor materiaalkunde en oppervlaktetechniek elkaar aanvulden en zo een compleet overzicht van de hele keten boden, van grondstof tot gerealiseerd product. Tijdens deze twee dagen kon u alle trends en innovaties inzake materialen, materiaalanalyse, oppervlakte- en verbindingstechnieken ontdekken.

Vezelversterkte polymeren coaten

Sirris was op de beurs aanwezig met een stand waarop het haar expertises en dienstverleningen in oppervlaktetechnieken en testing voorstelde. Daarnaast gaf coating-expert Walter Lauwerens de presentatie 'Coatings Technology for Fiber Reinforced Polymer Materials', waarin dieper werd ingegaan op het groeiende belang van coatings en oppervlaktebehandeling voor vezelversterkte polymeerproducten, dit door het stijgend aantal toepassingen. Naast de frequent gebruikte gelcoats zijn ook functionele coatings beschikbaar, bijvoorbeeld om een oppervlak brandvast te maken of extra hard en sterk voor mechanische toepassingen, of ijsvrij en impactresistent, belangrijke kwaliteiten in de windsector. De presentatie gaf een overzicht van de diverse coatings en behandelingen om vezelversterkte materialen te verwerken en af te werken.

Dokter in de zaal

De coating- en materialendokter was een nieuwigheid op vakbeurs. De bezoekers van de beurs konden hun vragen voorleggen aan experts in coatings en materialen en werden zo op weg geholpen om een probleem op te lossen. Walter Lauwerens en Stefan Milis van Sirris werkten aan dit nieuwe initiatief mee en konden vaststellen dat dit succesvol was: er waren heel wat bedrijven die een concreet probleem kwamen voorleggen en die dankzij het advies van de 'dokters' een oplossing hebben gevonden of doorverwezen werden naar standhouders op de beurs, waar de oplossing te vinden was.