Geef uw scale-up een duwtje in de rug!

Scaleup Vlaanderen heeft een breed begeleidingsprogramma ontwikkeld voor innovatieve digitale scale-ups die aan de vooravond van een (internationale) groeiversnelling staan. Sirris, Agoria en imec's business accelerator imec.istart sloegen voor dit unieke programma de handen in elkaar. Dit vertaalt zich in een omvangrijk aanbod en programma voor de komende maanden.

Een onderneming leiden is niet altijd even makkelijk en uiteindelijk bent u het die de finale beslissingen moet nemen. Het kan zijn dat u nood heeft aan een klankbord. Iemand die u advies kan geven omdat hij het al eens meegemaakt heeft. Dat is exact wat we met Scaleup Vlaanderen willen bereiken. Ons consortium - bestaande uit experts van Agoria, Sirris en imec.istart - organiseert maandelijks verschillende activiteiten die Vlaamse techbedrijven nog een stap verder brengen. Dit met de steun van VLAIO en enkele zorgvuldig geselecteerde partners.

Van coaching-trajecten tot internationale missies en technologie-screenings: het gevarieerde aanbod van Scaleup Vlaanderen geeft misschien ook uw scale-up het juiste duwtje in de rug.  

Getuigenis: Bingli

Huisartsen, specialisten en chirurgen moeten op basis van enkele vragen in een paar minuten tijd een beslissing nemen die grote gevolgen kan hebben. Het Belgische Bingli wil hen daar voortaan bij helpen dankzij de ontwikkeling van Bingli. Deze chatbot stelt patiënten vooraf 70 tot 100 procent van de nodige vragen, zodat in het bezoek aan de arts zelf geconcentreerd kan worden op de echte toegevoegde waarde van de dokter. Het team van Bingli breidde de afgelopen jaren uit tot een ploeg van tien mensen door het groeiende succes bij ziekenhuizen en artsen met een eigen praktijk. Een medisch techbedrijf zoals Bingli heeft haar eigen kenmerken, maar botst tegelijkertijd op problemen waar andere scaleups mee worstelen, zoals het aantrekken van de juiste profielen of de uitrol naar het buitenland.

Tom Van De Putte: “We hadden al een aantal programma’s van incubators en accelerators doorlopen, tot we bij Scaleup Vlaanderen belandden. De afgelopen maanden volgde Bingli het groepscoaching-traject van Scaleup Vlaanderen. Al snel merkten we dat het niveau hier een stuk hoger ligt. De combinatie van theoretische groepslessen en praktische one-on-ones was exact wat we nodig hadden. Intussen hebben we al heel wat zaken veranderd aan ons bedrijf, bijvoorbeeld op vlak van pricing. Het was bovenal een goede manier om onszelf en onze manier van werken in vraag te stellen. Daarnaast boden de lessen een framework om bepaalde beslissingen te nemen.” Een voorbeeld van zo’n beslissing is het in kaart brengen van relevante buitenlandse markten.

Ook wanneer u andere alumni zou vragen waarom ze voor Scaleup Vlaanderen kozen, zult u zien dat ze vaak hetzelfde antwoorden. Ze vertellen dat ze bij Scaleup Vlaanderen écht diepgaande kennis opstaken en geholpen werden met advies dat voorbij de algemene inleidingen gaat. De ‘Scaleup’ in de naam staat er dan ook niet zomaar: geen oppervlakkige sessies voor starters, maar bijeenkomsten waarop we samen met u en soms ook met andere ondernemers op één specifiek probleem inzoomen.

Op het programma

De agenda voor de komende maanden geeft u goed beeld van wat u van Scaleup Vlaanderen kunt verwachten.

Zo start er op 23 februari een nieuwe reeks van het groepscoaching-traject. Zes maanden lang komen maximum tien ondernemers bijeen voor intensieve sessies die bestaan uit theoretische delen en peer-to-peer learning met de groep en de professionele ervaring van de coaches, doorgaans zelf ex-ondernemers.

Daarnaast staan er nog verschillende sessies klaar waarin specifieke uitdagingen worden behandeld waarmee scaleups worstelen. De eerste die op het programma staat is de Masterclass Internationalisatie op 9 februari. Daarin helpen twee experts u om onderbouwde keuzes voor uw buitenlandse expansie te maken én vertellen ze hoe die theorie om te zetten in praktijk.

Denkt u erover om met uw bedrijf naar Duitsland uit te breiden? Schrijf u dan zeker in voor het online acceleratieprogramma in samenwerking met UnternehmerTum! Samen met deze toonaangevende incubator, verbonden aan de Technische Universiteit van München, wordt een stevig programma voor ambitieuze ondernemers uitgewerkt. In tien sessies krijgt u een deep dive in een van de meest interessante markten voor Vlaamse scaleups.

In de Technology Screening kunt u uw product of dienst voorleggen aan technologie-experts van imec en Sirris. Tot slot is er nog de Finance Matchmaking, waarin bedrijven klaargestoomd worden voor een serie-A-kapitaalronde via een pitching-workshop én waarbij ze meteen worden doorverwezen naar potentieel relevante investeerders en/of investor-events.

Wil je meer uitleg over alles wat op de planning staat? Op 24 februari vindt een virtueel infomoment plaats waarvoor u hier kan inschrijven.

Ook benieuwd naar wat Scaleup Vlaanderen voor uw onderneming kan doen? Hier vindt u meer info, of neem contact op!