Ga in uw team voor gemeenschappelijke digitale taal

Taal is essentieel voor de mens. Helder communiceren over digitale projecten is echter niet zo evident. Waarom niet en hoe vermijdt u de mogelijke valkuilen?

Een scène die herkenbaar is voor velen onder ons: het managementteam zit samen en een lijst projecten passeert de revue. Het is uw beurt, u probeert de argumenten pro het digitale traject zo goed mogelijk in de verf te zetten. Het is voor u kristalhelder wat het project omvat en waarom het zo belangrijk is. Een eerste reactie komt. Uit de opmerking blijkt dat de vraagsteller iets volledig anders voor ogen heeft, dat alleen vaag op uw plannen lijkt. U probeert de zaken duidelijker voor te stellen maar dan is de voorziene tijd op. Het is tijd voor het volgende agendapunt. Uw project verdwijnt in de vergetelheid van de vergaderingsnota’s.

Een veelvoorkomende frustratie binnen bedrijven, bijvoorbeeld tijdens managementmeetings, is dat de communicatie over digitale zaken vaak tekortschiet. Iedereen ziet iets anders in uw beschrijving. Dat is logisch, want digitale trajecten zijn immaterieel en kneedbaar. We kunnen zelfs stellen dat communicatie de voornaamste oorzaak is van onze worsteling met het digitale.

Bij Agoria & Sirris - Digitaal hebben we in een aantal zaken geïnvesteerd om de situatie aan te pakken. Gebruik bijvoorbeeld een eenvoudige no-nonsense taal en gebruik daarbij geijkte begrippen waarvan de betekenis duidelijk is.

Meer weten hierover? Lees het originele artikel op de website van Agoria of kom op 10 maart naar de 'Masterclass ‘Hoe creëer je nieuwe business met digitale technologie? En hoe overtuig je je manager om eraan te beginnen?'

 

Hyperscale & Microcare

In het boek 'Hyperscale & Microcare - The Digital Business Cookbook' zoomden we al in op de essentie van digitale business: schaalbare online diensten. Niet software of de zoveelste technologiehype staat daarbij centraal, wel het vermogen om schaalbaarheid en klantcentriciteit te combineren. Dit boek kunt u nog altijd hier bestellen.

 

Tags: