Renewable energy

Duurzame productie en efficiëntie

In de vele projecten en activiteiten binnen Sirris zijn diverse energiegerelateerde onderwerpen onderzocht. In ons OWI Application Lab (OWI-Lab) gaan we dieper in op R&D-activiteiten op het gebied van windenergie op land en op zee door toegang te verlenen tot unieke test- en monitoringinfrastructuren, zoals de grote klimaattestkamer en de R&D-infrastructuur voor structurele gezondheidsmonitoring. Het lab fungeert ook als innovatiecluster voor duurzame offshore-energie zoals offshore windenergie, golf- en getijdenenergie.  

Op gebied van kringloopeconomie tracht Sirris meer hernieuwbare energie uit de grondstoffen te halen door een betere engineering, testen en valideren van componenten, inspectie en onderhoud, betere opvolging van conditie en gezondheid en een betere buitengebruikstelling aan het einde van de levenscyclus.

Het OWI-Lab heeft specifieke meet- en testsystemen ontwikkeld om de conditie en gezondheid van on- en offshore windturbineonderdelen te beoordelen. We hebben ook de grootste klimaattestkamer van Europa gebouwd om grote windturbinecomponenten (tandwielkasten, generatoren, transformatoren, converterkasten, enz.) en andere uitzonderlijk grote toestellen te testen onder extreme weersomstandigheden, waaronder extreem lage temperaturen tot -60 °C, bevroren toestand, hoge temperaturen tot +60 °C, extreem tropische omstandigheden met hoge vochtigheid en infrarood zonnewarmte in een woestijnomgeving. Meer over deze unieke testfaciliteit vindt u hier

Verneem alles over de infrastructuur in ons OWI-Lab op de website of onze blog !

Wenst u te weten wat de kringloopeconomie voor uw bedrijf kan betekenen, brengen wij u graag een bezoek om samen met u alle mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op met onze specialisten voor meer informatie!

Contacteer onze expert