Engineering voor de gezondheidssector: van idee tot prototype

Hoe de ontmoeting tussen de ingenieur en de bio-medicus kan leiden tot oplossingen in de gezondheidssector.

De snelle technologische veranderingen van de laatste jaren hebben ertoe geleid dat vele industriële en economische sectoren hun vakkennis alsook hun vakgebied hebben moeten ‘openstellen’ met het risico een deel van hun leiderschap in de sector te verliezen. Geen enkel bedrijf kan zich beroepen op de verworven expertise om een blijvende zekere toekomst te garanderen. Ondernemers hebben meer dan ooit externe ondersteuning nodig om te evolueren, transformaties door te voeren ... en om steeds complexere ‘hightech’-domeinen bijeen te brengen.
Dit is met name het geval in de gezondheidssector waar "MedTech" in toenemende mate oplossingen aanbiedt die voortvloeien uit de ontmoeting tussen ingenieurs en vakmensen uit de biomedische wereld.

Olivier Gramaccia, Business Developer en Denis Vandormael, Senior Project Manager bij Sirris, zullen tijdens een ontbijt op 25.05.18 in de 'ULiège Interface' deze trend toelichten.

Aan de hand van concrete voorbeelden zullen zij het proces beschrijven dat leidt van een idee naar de creatie van effectief werkende, goedkope, draagbare medische toestellen, mede dankzij de miniaturisatie en de vakkennis van ingenieurs. Sirris wordt zo een schakel in de keten van innovatie-ondersteunende diensten in een sector die aanvankelijk niet de hare was. Een inspirerende aanpak voor vele andere innovatieve domeinen.

Klik hier voor alle verdere informatie en inschrijving.

Tags: