Eerste AM Integrated Factory Conference

Additive manufacturing brengt de fabricage van geïndividualiseerde producten binnen handbereik. Met de groei van de technologie wordt meer en meer gezocht naar mogelijkheden tot integratie in productieprocessen. Daarom wordt op 4 december de AM Integrated Factroy Conference gehouden, waarvan Sirris content partner is en betrokken is bij het programma.

Vorig jaar nog stelde Sirris haar AM Integrated Factory voor als eerste in zijn soort. Vandaag worden het concept en zijn mogelijkheden volop onderzocht door tal van spelers en organisaties.

De conferentie buigt zich over de lopende ontwikkelingen in de verdere integratie van AM in productieprocessen en hoe hierop te reageren. De dag is opgedeeld in twee delen: in de voormiddag vindt de '3D Printing Post-Processing Conference' plaats rond problemen, oplossingen en trends voor de toekomst in post-processing van 3D-geprinte stukken, in de namiddag is het tijd voor AM Integrated Factory Conference. Een belangrijk voordeel voor de integratie van AM in productie is immers dat het een digitale technologie is, volledig op basis van CAD/CAM. De integratie vraagt om een transitie zowel op softwareniveau als CAD/CAM/CAE-software voor simulatie-, MES- en PLM-softwaretools.

Wilt u weten hoe u additive manufacturing kunt integreren in uw productieproces? Kom dan op 4 december naar de AM Integrated Factory Conference in het Nederlandse Sittard-Geleen. Meer info vindt u op de website.