Een handige gids voor kmo-bedrijfsleiders over intellectuele eigendom

Alles wat je als creatieve en innovatieve ondernemer wil weten over intellectuele eigendomsrechten vind je in 'Ons patent boekje' van Agentschap Innoveren en Ondernemen.

De eerste uitgave van het boekje dateert reeds van 2007, en op 31 januari werd een derde volledig gereviseerde uitgave gepubliceerd. Ook de Octrooicel van Sirris werkte opnieuw mee aan de actualisering.

De handige brochure richt zich tot de innovatieve Vlaamse ondernemer. Je krijgt een overzicht van wat intellectuele eigendomsrechten voor jouw ideeën, innovaties en jouw kmo kunnen betekenen. Vanuit pragmatisch perspectief verwerf je inzicht en praktische tips om de valorisatie van je knowhow, creaties en uitvindingen in eerste instantie te vrijwaren en vervolgens ook met succes te realiseren.

De gids bevat 10 hoofdstukken die je online kan raadplegen. Onder meer volgende vragen komen aan bod: hoe je intellectuele eigendom beschermen, welke subsidies en fiscale voordelen zijn er? welke organisaties kunnen je helpen?, hoe ziet een goed model van geheimhoudingsovereenkomst eruit? ….

Interesse in dit praktisch boekje over intellectuele eigendomsrechten? Je kan het vinden op de website van VLAIO.