Een database van gelicentieerde COVID-19-technologieën

De USPTO heeft een platform opgericht om octrooihouders en potentiële licentienemers in het domein van de kerntechnologieën rond het coronavirus met elkaar in contact te brengen.

Om de respons op de COVID-19-pandemie te versnellen, heeft het Amerikaanse octrooibureau USPTO op 4 mei het online platform Patents 4 Partnerships opgericht, met een database van gepatenteerde coronavirustechnologieën die in licentie kunnen worden gegeven.

De USPTO hoopt dat het programma het verlenen van licenties en de commercialisering van nieuwe producten en technologieën voor de preventie, de behandeling en de diagnose van het virus (beschermingsmateriaal, ontsmettingsmiddelen, beademingsapparatuur, onderdelen van testmateriaal,…) zal vergemakkelijken. Opzet is de octrooihouders die hun intellectuele-eigendomsrechten in licentie wensen te geven, in contact te brengen met particulieren en bedrijven die deze rechten naar oplossingen voor de bevolking kunnen vertalen.

In de database zijn zoekopdrachten mogelijk op trefwoord, naam van de uitvinder, licentiehouder en publicatiedatum. Van zodra een specifiek octrooi is geselecteerd, geven links toegang tot de licentievoorwaarden en -overeenkomsten.

Bron