Een codering-box voor een optische module

Sirris helpt de firma Skylane Optics om een sterkere en nog meer ergonomische box te ontwikkelen.

Skylane Optics levert diverse datatransportoplossingen, waaronder optische modules, aan meer dan 2/3 van de Europese telecomoperatoren.

Tot voor kort was de codering-box met PCB (moederbord) en alle intelligentie van het apparaat een gewone standaard metalen doos. Het bedrijf wilde ter gelegenheid van de ontwikkeling door een onderaannemer van een nieuwe, efficiëntere printplaat ook de box op zich herbekijken. De firma richtte zich tot Sirris om een product te ontwerpen dat ergonomischer zou zijn en met nog meer functionaliteiten erin verwerkt.

Op basis van een voorlopig lastenboek voorgelegd door Skylane stelde Sirris een eerste reeks ontwerpen voor overeenkomstig het imago van het bedrijf en waarin reeds de voornaamste functionaliteiten verwerkt waren.

Dit ontwerp is verder uitgewerkt in functie van de ontwikkelingen die Skylane en haar onderaannemer op de printplaat aanbrachten en op basis van toegevoegde elementen zoals schokbestendigheid, gebruiksgemak voor de programmeurs, enz.

Sirris maakte het concept vervolgens uitvoerbaar door kunststofspuitgieten en zorgde ervoor dat het alle in het bestek voorziene functies omvatte (connectoren, druktoetsen, slots, buddy line, ...)

Via prototyping was het mogelijk de ontworpen behuizing aan de praktijk te toetsen, met diverse soepele materialen, stijve TPU of PA, naargelang van de componenten. Na optimalisatie van het ontwerp werden gelakte prototypes geproduceerd.

Momenteel worden sommige van deze nieuwe boxen getoond op vakbeurzen om het product op de markt te lanceren, terwijl andere dienen voor bijkomende technische tests in het bedrijf.

Tags: