Composieten, niet zomaar een keuze

In sectoren als transport, machinebouw, bouw- en consumentenproducten is er een groeiende vraag naar lichtgewicht componenten. Deze vraag speelt in op de maatschappelijke en technologische trends rond energie-efficiëntie, performantie, vormvrijheid, functionaliteit en kostenefficiëntie over langere termijn. Composietmaterialen spelen naadloos in op alle vereisten van lichtgewicht componenten. Maar...

  • Het maken van juiste keuzes is de sleutel tot de doorbraak van lichtgewicht componenten uit composietmateriaal, voor, tijdens en na hun gebruik.
  • Productwaarde, productkost, productiekost, ontwikkelingskost en -risico, maar ook recyclagemogelijkheden zijn moeilijk in te schatten wanneer het over minder gekende materialen gaat, zoals composieten.
  • Bovendien bemoeilijkt de brede waaier aan materialen en processen de keuze.
  • Ontwerpers en OEM's hebben een duidelijke nood aan ondersteuning bij de selectie en het aftoetsen van de economische en technische haalbaarheid van dergelijke oplossingen en hun duurzaamheid.
  • De recyclage en verwerking van de afgedankte producten  vormen bovendien zowel een grote uitdaging als een opportuniteit.

Om u de mogelijkheid te geven gefundeerde en geïnformeerde keuzes te maken rond composietmaterialen tijdens hun volledige levensloop, starten het SLC-Lab en de experts in duurzaamheid bij Sirris met de publicatie van een reeks white papers, die elk een actueel thema rond composieten uitvoerig behandelen.

Schrijf u nu in en ontvang de white papers in uw mailbox!

Sign up and download

Met de steun van

Agentschap Innoveren & ondernemen