Drie goede redenen om naar QRM World Conference te gaan

De industrie kent vandaag duidelijk een hoogconjunctuur. Het grootste probleem is nu niet langer kosten drukken, maar de toestroom aan orders op tijd geleverd krijgen. Quick response manufacturing (QRM) is een groeistrategie voor bedrijven die zich willen onderscheiden met korte doorlooptijden. De QRM World Conference in Eindhoven (19-21 juni) is een unieke gelegenheid om hier alles over te leren.

We lijsten voor u drie redenen op waarom u net nu moet inzetten op QRM en naar de QRM World Conference gaan.

1. U heeft het nu te druk

De economische hausse creëert niet alleen meer werk op de werkvloer, maar ook de indirecte activiteiten zoals de planning en het management moeten nu een tandje bijsteken.

Met QRM daalt de druk op de indirecte activiteiten en het management. Doordat de medewerkers in QRM-cellen werken en over meer autonomie beschikken, lopen de processen niet alleen vlotter, maar moeten ze ook minder beroep doen op het management. Hierdoor verdwijnt een groot deel van de drukte, de stress en de frustraties.

2. Uw doorlooptijden lopen op

De bezettingsgraad van het machinepark loopt weer op en als gevolg hiervan stijgen de doorlooptijden erg sterk. Nochtans zijn er in veel bedrijven nog steeds veel mogelijkheden om ook in drukke tijden de doorlooptijden te doen dalen. Zo is het vormen van cellen op kantoor en in de productie een krachtig middel om ook in drukke tijden de doorlooptijd te doen dalen.

3. U overweegt in te zetten op Industrie 4.0 of digitalisering

Industrie 4.0 en digitalisering zijn de moderne toverwoorden in de industrie. Digitalisatie is een krachtig middel om vooruitgang te boeken, maar de nadelen mogen niet vergeten worden. Digitalisatie vergt een stevige investering en kent zeer hoge instandhoudingskosten. Zo zijn de onderhoudskosten (ca. 15-20 procent) van software - opgebouwd uit onverslijtbare bits - ongeveer vier maal zo hoog als van productiemachines die echt verslijten. Vooraleer je kan digitaliseren dien je daarom eerst de processen en de organisatie zo eenvoudig als mogelijk in te richten. Wellicht verdwijnt daardoor al een deel van de noden om te digitaliseren. Het digitaliseren van slecht ingerichte processen leidt alleen maar tot hogere kosten, zonder tastbare voordelen. Quick response manufacturing biedt de praktische handvaten om high-mix-low-volume-bedrijven beter in te richten.

Meer weten over QRM?

Op 19 en 20 juni vindt de QRM World Conference plaats in Eindhoven. Deze conferentie omvat onder meer een reeks hands-on workshops en getuigenissen van bedrijven die met QRM succes wisten te boeken. Op 21 juni kunnen er verschillende QRM-bedrijven worden bezocht. Voorafgaand aan de conferentie geeft Rajan Suri, de bedenker van QRM, op 18 juni een masterclass over QRM.