Doorlooptijdverkorting centraal tijdens uitreiking certificaten QRM Alpha Specialist

Het aantal QRM Alpha Specialists in Vlaanderen groeit jaar na jaar. Op 6 maart mocht een nieuwe lichting geslaagde deelnemers van de opleiding haar certificaten in ontvangst nemen. Ook deze keer vond de feestelijke uitreiking plaats tijdens een leerrijk event bij een van de deelnemers: gastbedrijf was Houtbuigerij G. Desmet in Menen.

Heel wat van de deelnemers van de QRM Alpha Specialist-opleiding in het najaar van 2017 legden hun examen met vrucht af en mochten hun certificaat van QRM Alpha Specialist in ontvangst nemen. Place to be was deze keer Houtbuigerij G. Desmet, waar QRM ondertussen al enkele jaren goed ingeburgerd geraakt.

Houtbuigerij Desmet is specialist in de ontwikkeling en productie van duurzame producten in gebogen massief hout, multiplex en vilt, op maat en in co-ontwerp met de klant. De kwaliteitsproducten met de meest complexe en uiteenlopende vormen vinden hun toepassing in designmeubelen, bioscopen, theaters, kantoor- en schoolinterieur, ... Een groot deel van de productie bestaat uit kleine reeksen van nieuwe objecten, die nooit eerder werden gemaakt.

Tony Huysentruyt en Karlos Gryspeerdt die beiden de opleiding volgden, stelden het bedrijf voor en legden uit welke ingrepen in het kader van QRM al werden uitgevoerd. Daarna kregen de aanwezigen een rondleiding doorheen de productiehal, waar hout en vilt omgevormd worden tot meubels of andere interieuronderdelen. De deelnemers kregen er uitgebreid uitleg over de QRM-aanpak in de productie.

Na de inspirerende rondleiding vond de uitreiking van de certificaten plaats. Als afsluiter kon men bij een hapje en drankje napraten en ideeën uitwisselen, met elkaar en met de docenten.

Ook deze keer konden we indrukken verzamelen over de impact van QRM bij enkele aanwezigen:

"QRM laat je op een andere manier naar je bedrijf en je manier van werken kijken. Je merkt zaken op die je vroeger niet zag. Je krijgt meer inzicht, kunt gerichter ingrijpen en zo bijvoorbeeld de doorlooptijd verkorten."

"Wanneer verschillende collega's de opleiding volgen, kan je ideeën met elkaar uitwisselen en krijg je het effect van kruisbestuiving. Bovendien sta je sterker in je schoenen om voorstellen te formuleren naar het management toe."

"Door als bedrijf te groeien in de QRM-gedachte, groeit ook de interesse en het besef onder het personeel, en dit werkt aanstekelijk."

Op 19 en 20 juni vindt in Eindhoven de QRM World Conference plaats, het grootste QRM-event van het jaar, waarop de recentste ontwikkelingen in QRM zullen worden besproken. Lees er meer over hier!

Tags: