Discussieer mee tijdens ons vragenuurtje software engineering!

Op vrijdag 17 april deed Sirris haar eerste online software-engineering-vragenuurtje. Het opzet van zo’n vragenuurtje is simpel: tot vijf bedrijven schrijven op voorhand in, elk met een vraag of thema waarover ze gedachten willen uitwisselen met elkaar en met Sirris-experts. Tijdens het vragenuur worden de individuele vragen behandeld en worden ervaringen en inzichten gedeeld.  

Het type vragen kan breed zijn: afgelopen vrijdag kwamen er verschillende thema’s aan bod. De deelnemers stonden even stil bij de uitdaging om het juiste talent aan te trekken, een vaak weerkerend thema in de sector. Er werd dieper ingegaan op de verschillen tussen customer-, projectgebaseerde software engineering en softwareproductontwikkeling, en hoe de overstap te maken van het ene naar het andere. Tot slot was er een korte, krachtige discussie rond het verkrijgen van de juiste ondersteuning wanneer je cloud-gebaseerde producten ontwikkelt.  

Zelf deelnemen? 

Het volgende Sirris-vragenuurtje software engineering vindt plaats op woensdag 29 april, van 11 tot 12. Zit u met een vraag waarover u eens van gedachten wil wisselen met peers en Sirris-experts? Aarzel niet en schrijf u vandaag gratis in! Er kunnen meerdere personen per bedrijf inschrijven.  
Klik hier om in te schrijven.

Het opzet van het software engineering vragenuurtje is vrij breed: van zodra er een link bestaat tussen uw vraag en het ontwikkelen van software, bent u welkom. 

We hanteren enkele eenvoudige regels

  • We gebruiken echte voor- en bedrijfsnamen.
  • "What happens in the call, stays in the call": we respecteren elkaars privacy en confidentialiteit. Ieder deelt wat hij wil delen.
  • De focus ligt op leren, niet op pitchen: wel open-minded bijleren van elkaar, geen vendor pushing.
  • "Whoever is there, are the right people."
  • 12 minuten per vraag: vele uitdagingen vragen wellicht een uitgebreid en genuanceerd antwoord. Om ervoor te zorgen dat we gefocust blijven, hanteren we een timebox van 12 minuten.
  • Na de 5 vragen kan ieder die wil blijven om na te praten, dieper op iets in te gaan. Hoeft niet, kan wel.