DIH² - Pan‐Europees netwerk van DIH’s rond robotica voor wendbare fabricage: Robotica laat fabrieken een versnelling hoger schakelen

DIH² gelooft in de kracht van robotica om de wendbaarheid van de productie in kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) te transformeren en de economische groei in de hele Europese Unie te stimuleren. Onze rol bestaat erin de contacten voor een wendbare productie te bevorderen in fabrieken waar snelheid en veelzijdigheid essentieel zijn om aan de vraag van de klant te voldoen.

Achtergrond

Het DIH²-project wordt gefinancierd door Horizon 2020, het onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie, dat als taak heeft grootse ideeën van het lab naar de markt te brengen. Het programma staat centraal in de Europa 2020-strategie, die tot doel heeft een slimme, duurzame en inclusieve economische groei voor de toekomst van Europa tot stand te brengen.
Doel van de DIH²-visie is een duurzaam pan-Europees netwerk op te bouwen om de uitwisseling van kennis en technologie tussen digitale innovatiehubs (DIH's) rond robotica mogelijk te maken en te versnellen. De DIH’s zullen de invoering van de nieuwste robottechnologieën in de Europese Unie op het gebied van wendbare productie vergemakkelijken.

Doestellingen

Het DIH²-project streeft ernaar:

  • De rentabiliteit van geavanceerde gerobotiseerde oplossingen te verbeteren.
  • De groei van de roboticamarkt aan te zwengelen.
  • Innovatie te genereren die de productiviteit maximaliseert en de wendbaarheid optimaliseert in meer dan 300.000 kleine en middelgrote maakbedrijven en midcapondernemingen in de hele Europese Unie.
  • DIH² is een netwerk van 26 Europese digitale innovatiehubs. We streven eraan dit netwerk tegen 2022 te laten uitgroeien tot meer dan 170 DIH's.

Doelgroep

Bent u een DIH en wenst u zich aan te sluiten bij het DIH²-projectnetwerk, neem dan contact met ons op.

Referentie(s)

DIH² / subsidieovereenkomst nr. 824964

Projectpartners

Het DIH2-consortium bestaat uit 37 partners, 28 landen, waaronder 26 innovatiecentra, en 10 bedrijven die operationele expertise leveren. Het project staat onder de leiding van het Finse Centrum voor Technisch Onderzoek (VTT) in Tampere.

Financiering

H2020 - € 16 miljoen

Timing

01/2019 -> 12/2022

Externe links

http://www.dih-squared.eu/

https://cordis.europa.eu/project/id/824964

https://www.vttresearch.com/en/news-and-ideas/tampere-university-and-vtt-lead-robotisation-smes-total-funding-eur-32-million

Interne links

https://www.sirris.be/sirris-part-international-hub-about-robotics-agile-manufacturing

https://www.sirris.be/nl/agenda/workshop-over-flexibel-automatiseren-met-robotica

DIH2