De kunst van theedrinken

Sirris speelt de rol van projectleider ad interim voor een startup die een innoverende theezetmachine ontwikkelt die de kunst van het theedrinken respecteert.

Het theeverbruik neemt voortdurend toe. En sommige mensen zijn echte liefhebbers met kennis van zaken. Echter, om een verfijnd drankje te bekomen, zijn tijd en temperatuur van de infusie essentieel, maar wel specifiek voor elke variëteit van thee. De blaadjes moeten nauwkeurig gedoseerd zijn in precies de juiste hoeveelheid water.

Om het voor de consument gemakkelijker te maken om zijn drankje te bereiden, komt TConcept met de TeH, een machine met capsules. Het systeem herkent elke capsule en laat de thee automatisch eerst trekken. De theezetmachine past de hoeveelheid water en temperatuur aan het soort thee aan en bereidt een perfect drankje van het eerste tot het laatste kopje.

De ontwerpers lieten een eerste prototype theezetmachine in een ontwerpbureau in het buitenland bouwen. In dat stadium kwamen verscheidene problemen aan het licht en heeft Sirris maatregelen genomen om het bedrijf te helpen het product te verfijnen en marktklaar te maken.

Sirris was min of meer de projectleider en bood ondersteuning bij:

  • het opstellen van specificaties en lijsten van te vervaardigen onderdelen
  • de keuze van de materialen
  • herontwerpen van kunststof spuitgietonderdelen en keuze van de materialen die vanuit thermisch en mechanisch oogpunt en inzake voeding compatibel dienen te zijn met het uiteindelijk gebruik
  • Met deze gegevens produceerde het partnerontwerpbureau 10 prototypes die verschillende problemen aan het licht brachten, zoals lekken, de elektrische isolatie en andere
  • Sirris heeft het ontwerp vervolgens volledig herzien, aanbevelingen gedaan voor de definitieve versie van deze theezetmachine en het bedrijf begeleid tot bij de onderaannemers.

De machine werd eind 2017 gelanceerd in winkelketens voor huishoudelijke apparaten  of rechtstreeks verhuurd aan klanten samen met een pakket capsules. De mengsels zijn bij TConcept zelf ontwikkeld door een specialist in theevariëteiten.

Bron

Tags: