Realiseer uw bedrijfsdoelen met data & AI
In welke sector u ook actief bent, 1 ding is zeker: artificiële intelligentie (AI) is deze drastisch aan het veranderen. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, maar ook een wereld aan mogelijkheden. Door gebruik te maken van de kracht van data, helpt het EluciDATA Lab van Sirris u om uw processen, diensten of producten toekomstbestendig te maken en uw concurrentievoordeel te vergroten. Laten we onze krachten bundelen en de voordelen van AI koppelen aan uw bedrijfsdoelstellingen.


 

Een waaier van mogelijkheden ook voor kmo's
Data en kunstmatige intelligentie zijn niet langer het exclusieve domein van miljardenbedrijven als Facebook en Amazon. AI biedt ook voor kleinere marktspelers en KMO's een waaier aan nieuwe mogelijkheden en kansen. Denk maar aan product- en klantenprofilering, machine performance monitoring, of business process optimalisatie.

Toch is het niet eenvoudig om in te schatten hoe AI uw bedrijf ten goede kan komen. Daarom kan het EluciDATA Lab van Sirris u alle inspiratie, advies en ondersteuning bieden die u nodig hebt. Zelfs als u nog maar net aan uw dataproject begint, kunnen wij u helpen de doelstellingen van uw bedrijf te realiseren met AI - in welke sector of niche u ook actief bent.

Zit er zakelijk potentieel in uw data? Is uw idee voor data-innovatie haalbaar? En welke technologie is het meest geschikt om uw zakelijke uitdagingen aan te pakken? Onze experts helpen u bij het beantwoorden van al deze vragen. Maar daar houdt het niet op. U kunt rekenen op hun volledige ondersteuning tijdens de implementatie van uw project, tot en met proof-of-concept realisaties.
Hoe kunnen we u helpen?
 • Identificeren en valideren van opportuniteiten via haalbaarheidsstudies
 • Een proof-of-concept realiseren voor uw onderneming
 • Een klankbord zijn voor uw R&D-team tijdens het dataproject
 • Opzetten van innovatieve R&D-projecten, samen met u
 • Samen op zoek gaan naar de juiste serviceproviders
 • Kennisdeling via Mastercourses en de AI Starter Kits

Voor welke ondernemingen?

Bedrijven gericht op productinnovatie
Uw onderneming maakt software of fysieke producten? En u wil nieuwe inkomsten genereren door gebruiksdata beter te analyseren? Wij helpen u om grenzen te verleggen voorbij dashboarding en machine monitoring. Het EluciDATA Lab van Sirris helpt u om het productontwerp, de prestaties en de functionaliteit te verbeteren, of aanvullende diensten te ontwikkelen. 
Bedrijven gericht op procesinnovatie
U beheert industriële productieprocessen en wilt de efficiëntie ervan verhogen, de kwaliteit verbeteren of de planning optimaliseren? Wij helpen u om stilstanden tot een minimum te reduceren, bedrijfsprocessen te automatiseren en machineconfiguraties te optimaliseren. Met behulp van de nieuwste inzichten op het gebied van data en AI helpen wij u om uw processen klaar te stomen voor Industrie 4.0.
Bedrijven gericht op diensteninnovatie
Levert uw onderneming diensten? En wilt u deze automatiseren en opschalen? Wij helpen uw bedrijf om nieuwe inkomstenstromen te genereren aan de hand van relevante data-inzichten en kennisgericht advies. Reken op integrale ondersteuning, vanaf de haalbaarheidsstudie tot en met de realisatie van het proof-of-concept. Onze experts zijn zowel een coach als een klankbord voor uw R&D-team.

AI Mastercourses

Voor wie graag meer inzichten en kennis wil opdoen over data en AI, zijn er onze Data Science en AI Mastercourses. Deze industriegerichte cursussen, webinars en workshops zijn er voor elke Belgische ondernemer die interesse heeft in de ontwikkeling van data- en AI-oplossingen, en nieuwsgierig is naar de vele mogelijkheden die AI biedt voor bedrijven in de industrie.

 

Doe kennis en inspiratie op

Wat kan AI voor uw onderneming betekenen? Neem deel aan onze inleidende webinar ‘Understanding what Artificial Intelligence is about’ en doe inspiratie en kennis op. Deze interactieve sessie is vooral bedoeld voor KMO’s die nog geen ervaring hebben met data science, of zich nog aan het begin van hun datatraject bevinden. 

Leer hoe data-innovatie werkt

Krijg inzicht in de verschillende stappen van het data-analysetraject. Aan de hand van praktische trainingen en webinars, maakt onze Mastercourse Cycle ‘Data innovation beyond the hype’ u stap voor stap wegwijs in de wereld van data-driven innovatie en AI. Deze cursus bestaat uit vier modules, die elk focussen op één stap in het data-innovatieproces.

Los een specifieke uitdaging op

Bent u op zoek naar state-of-the-art inzichten rond data en AI om een specifieke industriële uitdaging te tackelen? Dan zijn onze focus modules op uw lijf geschreven. Samen met u onderzoeken we de mogelijkheden om met data science en AI een specifiek bedrijfsprobleem op te lossen, of om nieuwe uitdagingen in uw sector aan te gaan.  

 

 

AI Starter Kit Platform

Misschien wilt u de wereld van AI op eigen houtje verkennen. Ook dat kan. Ons digitaal AI Starter Kit Platform geeft u de kans om hands-on ervaring op te doen met verschillende, op AI gebaseerde oplossingsmethodologieën, toegepast op verschillende industriële cases. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, illustreren de Starter Kits hoe data science- en machine learning-methodes worden gebruikt en met elkaar gecombineerd in een datagedreven methodologie.

Vind uw starter kit

Een eerste set Starter Kits richt zich op concrete industriële uitdagingen zoals remaining useful life estimation of resource demand forecasting. Andere Starter Kits zoomen in op de specifieke technieken die gebruikt worden in de verschillende stappen van het data science-proces. Denk bijvoorbeeld aan advanced data visualisation, data exploration en time-series pre-processing.

Met het AI Starter Kit Platform kunt u onmiddellijk aan de slag in een gebruiksklare interactieve omgeving, ondersteund door intuïtieve videotutorials en ander didactisch materiaal. Hebt u aanvullende ondersteuning nodig? Dan kunt u ook deelnemen aan onze ‘Bring your own data’-workshops. Daarin helpen we u op weg om de AI Starter Kit-oplossing toe te passen op uw eigen problemen of uitdagingen.

Wat zijn de voordelen?

 • Gevalideerde AI-methodologie voor industriële toepassingen
 • Ingebed in een kant-en-klaar online platform, ondersteund door videotutorials en aanvullende trainingen
 • Interactief format, geïllustreerd door real-world datasets

Verhalen van ondernemers

Lees hoe andere bedrijven AI succesvol implementeerden met de steun van Sirris


Om de elektriciteitsproductie van PV-installaties te optimaliseren, gebruikt 3E een datagestuurde oplossing om de effecten die productieverliezen veroorzaken in een vroeg stadium te identificeren en deze productieverliezen te kwantificeren.

Verhalen van ondernemers

Lees hoe andere bedrijven AI succesvol implementeerden met de steun van Sirris


Dankzij AI en data-gestuurde analyses kan Matrialise zorgverleners helpen hun patiënten relevanter advies te geven over hun loopbewegingen.

Verhalen van ondernemers

Lees hoe andere bedrijven AI succesvol implementeerden met de steun van Sirris

Sirris en Televic bouwden een dashboard en alarmsysteem voor het verplegend personeel. Het dashboard geeft de huidige status, het revalidatieniveau en de vooruitgang van de patiënten weer en waarschuwt het verplegend personeel wanneer een patiënt uitdrukkelijk om hulp vraagt.

Verhalen van ondernemers

Lees hoe andere bedrijven AI succesvol implementeerden met de steun van Sirris

ILIAS Solutions voorziet een technologisch platform voor organisaties die een grote vloot aan mobiele en complexe voertuigen beheren die wereldwijd worden ingezet. Het belangrijkste onderdeel van dit platform, I-HUMS genaamd, is een intelligent toestel dat eenvoudig kan gemonteerd worden op allerlei soorten voertuigen. Dit toestel volgt continu het gebruik van die voertuigen op via verschillende sensoren (bijv. accelerometer, gyroscoop, …) en de CANbus-interface van het voertuig, en kan zo data, gegenereerd door het voertuig zelf, integreren. Het kan al die verzamelde data doorsturen naar een server eens het voertuig in de buurt komt van een specifieke communicatie-antenne.

Word lid van de Sirris EluciDATA Community 

 
Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends in de wereld van data en artificiële intelligentie. Word lid van onze Sirris EluciDATA Community. Lidmaatschap geeft u toegang tot een uniek netwerk van collega’s, partners en experts. Door samen te werken, kunnen we u helpen om sneller oplossingen te vinden voor specifieke uitdagingen. 

Wat zijn de voordelen van lidmaatschap?


 • Blijf als eerste op de hoogte van opkomende technologieën
 • Gratis toegang tot twee community-events per jaar
 • Unieke wisselwerking tussen collega's met gedeelde uitdagingen
 • Werk samen met anderen in gezamenlijke R&D-projecten

Een bewezen industriële track record in data-gedreven AI

Als collectief centrum voor en door de technologische industrie zet Sirris zich in om data-innovatie bij Belgische bedrijven te stimuleren. Onze expertise ligt in data-driven AI. Dit betekent dat we ons richten op industriële use cases en technologische uitdagingen die moeilijk op te lossen zijn via de rechttoe rechtaan toepassing van traditionele AI-algoritmes.

Meestal is dit te wijten aan een mismatch tussen de strenge eisen die deze algoritmes stellen aan de data, en de karakteristieken van de data die daadwerkelijk beschikbaar zijn in real-world settings. Wij vertrouwen op onze uitgebreide ervaring en creatieve denkwijze als datawetenschappers om de gegevens op slimme manieren te exploiteren en deze uitdagingen aan te pakken.

Door uw krachten te bundelen met het Sirris EluciDATA Lab, krijgt u direct toegang tot een kernteam van 20 data- en AI-experts, allen met uitgebreide expertise in het oplossen van real-world uitdagingen met geavanceerde data science en AI-methoden, en een bewezen track record in het realiseren van data-driven proof-of-concepts in diverse industriële toepassingsscenario's.


Lopende projecten

Laat u inspireren door enkele van onze lopende projecten in verschillende sectoren.

DAIS - Het pan-Europese project DAIS biedt snellere, veiligere en energie-efficiëntere gegevensverwerkingsoplossingen dankzij de ontwikkeling van software- en hardwarecomponenten met artificiële intelligentie aan de rand.

Lopende projecten

Laat u inspireren door enkele van onze lopende projecten in verschillende sectoren.

AI4DETAIL - Het doel van AI4DETAIL is expertise rond het verzamelen en inzetten van data over producten in het veld versneld te introduceren bij een ruime doelgroep van bedrijven. Dit gebeurt door de opbouw en transfer van kennis, onder meer via de organisatie van masterclasses en inspirerende seminaries, het aanbieden van een technologisch experimenteerplatform, het organiseren van interactieve ‘bring-your-own-data’-sessies en het opzetten van bedrijfsspecifieke projecten.

Lopende projecten

Laat u inspireren door enkele van onze lopende projecten in verschillende sectoren.

Futures By Design helpt kmo’s in de Noordzeeregio’s met een lager economisch succes, gebruik te maken van data-analyse om te innoveren, te groeien en hun productiviteit te verhogen.

Benieuwd naar meer? Blijf op de hoogte dankzij onze blogposts!
Onze experts volgen het reilen en zeilen in de cyberbeveiligingswereld op de voet en delen hun inzichten via hapklare artikels.

Hoe kunnen we u ondersteunen?

Bent u geïnteresseerd in data en AI, maar weet u niet waar u moet beginnen? Bent u tegen een technologische uitdaging aangelopen? Of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op. Onze Data Innovation Program Manager, Elena Tsiporkova, helpt u graag op weg.