Coating infrastructuur

Een coating geknipt volgens uw behoeften? In het Smart Coating Application Lab zijn alle mogelijkheden voorhanden om hoogwaardige deklagen af te zetten op een breed gamma van producten en substraten, op maat en volgens de noden van de bedrijven.

Voor vacuümdepositie is het labo uitgerust met een nieuw hybride PVD/PAVD-toestel – een Flexicoat 850, ontwikkeld door Hauzer TechnoCoatings – die verschillende depositietechnologieën combineert dankzij zijn unieke modulaire structuur. Het gaat hier om een semi-industriële machine, bestaande uit zes boogkathodes en twee magnetronsputterkathodes in een 'closed field'-configuration. Bovendien is een van de kathoden uitgerust met een PID-gereguleerde spanningscontrole die stabiele reactieve processen voor de depositie van oxidelagen mogelijk maken. De tweede magnetronkathode beschikt over de HiPIMS-technologie (High Power Impulse Magnetron Sputtering).

HiPIMS en 'closed field'-magnetronsputtering verbeteren de ionisatie van het gesputterde materiaal, wat resulteert in dichtere en meer uniforme coatings, te zien in een betere hechting. Alle toestellen kunnen simultaan worden ingezet, wanneer nodig.


Door gebruik te maken van toestellen op industrieel formaat, wordt vermeden dat moet opgeschaald worden tot industrieel haalbare toepassingen. Vacuümdepositie is bruikbaar voor:

  • Metallische coatings
  • Ceramische coatings
  • Koolstof gebaseerde coatings
  • Slimme, slijtvaste, decoratieve, antikleef-, antireflectie-, ... coatings