Circular Economy Connect gaat opnieuw van start

Het lerend netwerk Circular Economy Connect start ondertussen al zijn derde cyclus. Schrijf nu in en geef uw inspanningen om meer circulair te ondernemen een boost!

Ondanks alle recente belangstelling voor circulaire economie, zijn er geen pasklare antwoorden voor hoe u als onderneming de principes van de circulaire economie daadwerkelijk kan implementeren. Wij geloven dat bedrijven vooral kunnen leren uit elkaars goede én moeilijkere ervaringen.

Sirris en Agoria lanceerden daarom in 2016 Circular Economy Connect, een lerend netwerk over circulaire economie van en voor technologiebedrijven. De derde cyclus gaat van start in het voorjaar van 2019. Nog geen lid van Circular Economy Connect? Dan kan u nu instappen. Wel al lid? Verleng uw deelname!

U komt deze keer meer te weten over:

  • wat werkbare KPI's voor circulair ondernemen zijn
  • hoe u de circulariteit van uw producten kunt meten
  • hoe u aan interne kennisopbouw rond circulaire businessstrategieën kunt doen en het draagvlak binnen uw bedrijf vergroten
  • hoe u uw sales & marketing kunt aanpassen met het oog op het verkopen van circulaire producten of diensten
  • hoe u de omgekeerde logistiek kunt rond krijgen

Hoe gaat het in z'n werk?

In het lerend netwerk komt een vaste groep van een 15-tal gelijkgestemde bedrijven, die overtuigd zijn van de meerwaarde van circulair ondernemen, over een periode van een jaar vier keer samen. Wederzijdse uitwisseling van ervaringen tussen de deelnemers helpt om concrete oplossingen te vinden voor gedeelde uitdagingen. Best practices komen aan bod en we gaan op plaatsbezoek bij interessante bedrijven. Zorgvuldig uitgezochte (internationale) inhoudelijke experts brengen bijkomende kennis en inspiratie in het netwerk binnen. We nodigen ook beleidsmakers uit om met de deelnemende bedrijven in gesprek te gaan over obstakels in de wetgeving.

Het Circular Economy Connect netwerk komt samen op de volgende donderdagen, telkens van 9.00 tot 14.30: 14 februari 2019, 25 april 2019, 27 juni 2019 en 12 september 2019. Elk van de vier sessies vindt plaats bij een gastbedrijf actief in de circulaire economie. Interesse of meer info? Neem contact met ons op!