Circular Bytes workshop brengt digital en circular samen

Wilt u inzicht in welke digitale technologieën kunnen bijdragen tot het verlengen van de levensduur van uw producten? Op 14 juni organiseren Sirris en Agoria de Circular Bytes-workshop ' When digital meets circular' die inzoomt op digitale technologieën ter ondersteuning van onderhoud, herstel, hergebruik en ‘remanufacturing’.  

Hoe kunnen artificiële intelligentie, data-analyse, ‘augmented reality’, sensoren, etc.  u helpen om uw producten gemakkelijker te onderhouden en herstellen, onderdelen te hergebruiken of te ‘remanufacturen’? Momenteel blijven digitaal en circulair nog teveel twee afzonderlijke werelden. Met het project Circular Bytes willen we daarom: 

  • uit het leven gegrepen vragen rond circulaire economie koppelen aan welbepaalde digitale technologieën (zoals sensornetwerken, visietechnieken, apps, digitale platformen, machine-to-machine connectiviteit, RFID, cloud computing, data analytics, etc.)
  • bedrijven die een circulair-bedrijfsmodel willen toepassen matchen met aanbieders van een digitale oplossing die dit kan faciliteren

Wilt u op een zo efficiënt mogelijke manier onderhoud en herstel van uw producten doen? Of wilt u gebruikte producten of productonderdelen terugnemen voor hergebruik of remanufacturing?  

Biedt u digitale oplossingen aan die kunnen helpen om circulair te ondernemen? Kan uw digitale technologie helpen om de performantie en levensduur van apparaten en machines te verbeteren, of om producten en onderdelen meer te hergebruiken of te ‘remanufacturen’. 

Lees meer over deze tweede Circular Bytes workshop op 14 juni op onze agenda.

Dit is de tweede workshop in een reeks van drie. De laatste Circular Bytes-workshop gaat over digitale technologieën & product-dienst combinaties en levensduurverlenging.

Circular Bytes is een project van Agoria, in nauwe samenwerking met Sirris, imec, Go4Circle en Verhaert, met de steun van Vlaanderen Circulair.