De Business of the Future draait op digitaal

Vandaag worden bedrijven overweldigd door snel veranderende trends, technologische ontwikkelingen en evoluties in de noden van de consument. Hoe stemmen ze hun activiteiten, hun business, af op de toekomst? Willen we de 'business of the future' vorm geven, dan moeten we rekening houden met de impact van maatschappij, economie en technologie op hoe (toegevoegde) waarde kan worden gecreëerd, gecapteerd en afgeleverd aan de klanten.

Digitale technologie verandert het wat en hoe van business. Innovatie op basis van digitale ontwikkelingen verandert de kern van het aanbod, en raakt hierbij zowel product als bedrijfsmodel. Een evolutie vol kansen en uitdagingen voor de toekomst.

Een futureproof business combineert de mogelijkheden van technologie met die gelinkt aan de bedrijfsmodellen van het digitale tijdperk.

Bouwstenen voor innovatie zijn de opkomende technologieën en digitale businessmodellen. Maar welke zijn deze technologieën, hoe kunnen ze succesvol worden ingezet en maken ze uw business 'futureproof'? Sirris heeft jarenlang de nodige ervaring opgebouwd en inzichten verworven, in de technologieën, de materie en met tal van bedrijven, om u hierbij te helpen.

We maken u wegwijs in een complete training.

Maak uw business 'futureproof' in vier sessies

1. Digital Business Patterns (sessie van een halve dag): we bieden u inzichten en trends, op Belgisch en Europees niveau, met inspiratie uit scale-up-voorbeelden en een praktische oefening.

2. Digital Business and the Rules of the Game (sessie van een halve dag): aan bod komen experiment met een marktgedreven benadering, hyper-scalability, de impact van groeitactieken en de digitale voetafdruk.

3. Digital Business Operations (sessie van een halve dag): in deze sessie draait het om het abonnementsmodel (subscription model) als digitaal businessmodel, de tech stack en API-economie, verdienmodellen (revenue models) en financiële plannen.

4. Digital Business Modelling (sessie van een halve dag): aan bod komen de drie bedrijfsmodellen 'digital market place', 'data-driven business model' en 'community building model'. Daarnaast komen ook adoptie in de waardeketen van de industrie en risicobeheer aan bod.

Na de workshops volgen telkens individuele sessies waarin u uw eigen project meebrengt en uw eigen plan opstelt.

Meer weten over de Futureproof-sessies? Klik hier voor meer informatie of download de brochure met alle informatie.

From insight to plan

Voor de toekomst staan nog andere sessies op stapel, onder de noemer 'From insight to plan', waarbij we u inzicht geven in business en minimal viable product, om tot een plan te komen voor uw bedrijf:

  • Data Driven Business Models: verwerf inzicht in het businessmodel en in de de minimum viable data application.
  • Blockchain for a Futureproof Business: verwerf inzicht in de bedrijfstoepassingen van blockchain en in het ontwerpen van een minimum viable blockchain application.

Interesse om deze sessies te volgen?

Neem gerust contact op met Peter!

U bent nog niet helemaal vertrouwd met de terminologie of u wilt meer weten over opkomende technologieën en digitale businessmodellen? Download het Business of the Future Cheat Sheet en u bent helemaal mee!