Workshop en matchmaking event brengen bouwsector en coatingindustrie samen

 

Coatings worden in de bouwsector traditioneel aangewend als decoratie of beschermende verf op muren en houtwerk. Toch worden er steeds meer coatings met andere functionaliteiten ontwikkeld en gebruikt in gebouwen en toegepast op bouwmaterialen: Op 21 september organiseert de cluster ‘Innovatieve Coatings’, waarvan Sirris deel uitmaakt, een workshop en matchmaking event rond dit thema.

Er worden steeds meer coatings met nieuwe functionaliteiten ontwikkeld en gebruikt in gebouwen en toegepast op bouwmaterialen: beschermende coatings voor beton, makkelijk te reinigen coatings voor dakpannen en ramen, warmtereflecterende coatings voor ramen, coatings met uv-bescherming voor kunststof bouwmaterialen, vuurvaste coatings, ...

Het doel van dit event is bedrijven uit de bouwsector en de coatingindustrie samen te brengen; het wordt gezamenlijk georganiseerd met het WTCB en de Waalse cluster ‘Eco construction’.

Na de workshop in de voormiddag, met een lezing over de behoeften van de bouwsector en twee voorbeelden waarbij het gebruik van coatings in de bouwsector worden toegelicht, krijgen de deelnemende bedrijven de kans om zichzelf en hun producten en/of behoeften voor te stellen tijdens een pitching-sessie van 2 minuten. In de namiddag vinden bilaterale gesprekken tussen de deelnemende bedrijven plaats.

Wilt u aan het event deelnemen? Meer informatie hierover vindt u terug in onze agenda.

De Cluster ‘Innovatieve Coatings’ is een initiatief van Sirris, CoRI en Centexbel. Doel ervan is het concurrentievermogen te verhogen en een economische meerwaarde te creëren door de spelers van de volledige coating-waardeketen (formuleringsbedrijven, technologieleveranciers, coaters, eindgebruikers,…)  uit diverse coatingsectoren samen te brengen (metalen, kunststof, hout, textiel,…). Meer informatie over deze cluster is terug te vinden op http://cluster-innovatieve-coatings.be/

Het event wordt georganiseerd met de steun van het Vlaamse Agentschap Innoveren & Ondernemen (Vlaio).

 

Tags: