Wordt je nieuwe collega een collaboratieve robot?

Al is de voedingsindustrie doorgaans (nog) niet zo doordrongen van hightech als bijvoorbeeld de automotive, toch kent ook deze sector enkele duidelijke evoluties, zoals op het vlak van kwaliteitscontrole en –bepaling, en automatisering met robots. Op het F3-event 'Een toolbox voor de voedingstechnoloog' op 28 oktober komt u hierover meer te weten. 

Het gebruik van industriële robots is al ingeburgerd in hoog-geautomatiseerde sectoren, zoals de automobielsector, maar in de voedingsindustrie is automatisering met robots recent. De toepasbaarheid ervan in food groeit echter gestaag. Sinds enkele jaren zijn er collaboratieve robots op de markt. Wat zijn cobots en hoe verhouden ze zich tot de klassieke industriële robots?

Wat zijn hun sterktes en eventuele zwaktes? Dat komt u te weten tijdens de presentatie 'Wordt je nieuwe collega een collaboratieve robot?', verzorgd door Sirris. 

Het event vindt plaats op 28 oktober vanaf 12 uur in het Huis van de Voeding in Roeselare. Interesse? Meer info over het programma en inschrijving vindt u hier!

http://www.flandersfood.com/