Winterschool focust op functionele coatings in materialen, depositie en toepassingen

De Vlaamse Doctoral Schools organiseren een 'winterschool' rond het onderwerp 'Functional Coatings', waarop hedendaagse topics in inkt- en coating-chemie en de engineering van functionele coatings behandeld worden door internationale erkende experts ter zake en door doctoraatstudenten en postdoctorandi van universiteiten uit de regio. De winterschool focust zich zowel op industrieel als academisch onderzoek. Ook Sirris werkt mee aan dit initiatief en zal een presentatie verzorgen.

De winterschool richt zich niet alleen tot doctoraatstudenten en postdocs van universiteiten en onderzoekscentra, maar ook tot onderzoekers uit de industrie die overwegen met R&D in functionele coatings te starten of reeds actief zijn in dit domein.

Drie dagen

De eerste dag zullen internationale academische experts u doorheen alle stappen gidsen - van materialen over depositie tot toepassingen.

Tijdens de tweede dag zullen industriële experts uit verschillende domeinen en met verschillende toepassingen van deze functionele coatings u inwijden in hun activiteiten en u uitleg geven over de chemie, fysica en technieken die ingezet werden om innovatieve toepassingen met functionele coatings te verwezenlijken. 's Namiddags is een 'meet the expert'-sessie gepland. Tijdens deze sessie zullen studenten, academische en industriële experts samenkomen voor verschillende een-op-een-meetings om topics aangaande functionele coatings te bespreken en hun kennis en expertise te matchen, om zo nieuwe en veelbelovende initiatieven te starten. Sirris geeft een presentatie over het Smart Coating Application Lab met voorbeelden uit de praktijk over de toepassing van functionele coatings en zal deelnemen aan de 'meet the expert’-sessie. 

De laatste dag zal bestaan uit een selectie van mondelinge presentaties door doctoraatstudenten en postdocs, om u te informeren over de meest recente en lopende onderzoeken in het brede domein van functionele coatings. 

Aangezien de winterschool experts en onderzoekers uit de academische wereld en de industrie samenbrengt, is het een perfecte gelegenheid voor netwerking tussen industriële en academische partners. 

Interesse? Dit driedaagse event vindt plaats van 28 tot 30 november op de Campus Diepenbeek van Universiteit Hasselt. Alle verdere info vindt u hier.

Tags: