Week van de Miniaturisatie: kleinere producten, groter potentieel

De mogelijkheden van miniaturisatie voor productontwikkeling spreken tot de verbeelding. Van gezondheidszorg tot voeding of logistiek: in veel sectoren zorgen kleinere toestellen voor onverwachte voordelen. Ze verbazen door hun technologische functionaliteiten, waarin ze vaak verder gaan dan hun grotere evenknie. Wat kan miniaturisatie voor uw productie betekenen? Laat u inspireren tijdens de Week van de Miniaturisatie van 6 tot 10 oktober 2014 in het Sirris Microfabrication AppLication Lab (SMALL) in Seraing.

The sky is the limit

Slimmere en functionelere producten die kleiner, lichter en dus goedkoper zijn om te produceren, met minder afval: dat is in een notendop waar miniaturisatie voor staat. Denk bijvoorbeeld aan compacte analysetoestellen waardoor een bloedanalyse meteen aan het bed van een patiënt kan plaatsvinden. Of minisensoren die waken over de versheid van voedingsproducten, doordat ze temperatuur en zuurtegraad in de verpakking opmeten en die informatie in realtime doorsturen.

Ook melkvee wordt vandaag al vanop afstand gevolgd dankzij een slimme halsband met minitransponder. Die speelt gedetailleerde informatie door over de bewegingen, gezondheid en melkkwaliteit van het vee. Nog een ander voorbeeld zijn visueel ondersteunde orderpickingsystemen. In plaats van met papieren lijsten te werken of met de hand te scannen, zien orderpickers op een minicomputerscherm in een ooghoek van hun ‘smartglasses’ alle te verwerken bestellingen en locaties  verschijnen. Daardoor hebben ze de handen vrij, gaat het werk sneller en ligt de foutenmarge lager. 

Ontdek samen met Sirris de mogelijkheden

Tijdens de Week van de Miniaturisatie in het SMALL-lab van Sirris in Seraing (Luik) gidsen onze experten u – zowel live als via webinars – langs de mogelijkheden van miniaturisatie en microfabricatie voor productontwikkeling in uw onderneming. Inspiratie troef tijdens deze hoogtechnologische vijfdaagse: van workshops en virtuele rondleidingen tot demosessies en boeiende ontmoetingen met innoverende productontwikkelaars.

Bent u klaar voor een nieuwe generatie producten? Bekijk dan zeker het volledige programma van de Week van de Miniaturisatie.