Webinar rond 3D-printen

Sirris ondersteunt werknemers van PC209 via een gratis webinar rond 3D-printen op 17 november. Additive manufacturing of 3D-printen omvat een heel arsenaal van verschillende technologieën en toepassingen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Dan maakt dit webinar u wegwijs!

Verwacht u aan een boeiend 'state-of-the-art' overzicht, bevattelijk gepresenteerd door Stijn Lambrechts, expert ter zake bij Sirris. Hierbij zullen de werkingsprincipes van enkele technologieën worden uitgelegd: selective laser sintering (SLS), laser beam melting (LBM), fused deposition modelling (FDM), binder jetting en laser cladding. Nadien krijgt u aan de hand van een aantal voorbeelden inzicht in vier drijfveren voor additive manufacturing en wat de technologie kan betekenen voor uw werkomgeving.

Op het einde van de presentatie zal u beter kunnen inschatten:

  • welke technologieën er bestaan en waarvoor ze relevant zijn
  • hoe u het potentieel van additive manufacturing optimaal kunt benutten
  • hoe uw bedrijf gebaat is bij het gebruik van additive manufacturing

Bedienden en leidinggevenden uit de sector van de metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209) die op een efficiënte wijze een degelijk en actueel overzicht van de mogelijkheden van 3D printing willen verwerven, kunnen kosteloos deelnemen aan dit webinar. Inschrijven is vereist.

De organisatie van dit webinar gebeurt in samenwerking met INOM.