Wat heeft het voorjaar van 2017 voor u in petto?

2016 is nog niet afgelopen, maar bij Sirris blikken we al vooruit naar het voorjaar. Vanaf januari kunt u weer tal van leerrijke en inspiratievolle evenementen verwachten binnen topics die momenteel brandend actueel zijn in onze specialisatiedomeinen.

Wat mag u van ons onder meer verwachten in de eerste helft van 2017? Enkele highlights...

De cobots zetten ook in 2017 hun opmars verder. Op 24 januari organiseert Sirris de workshop 'Meet the cobots' in haar lokalen in Kortrijk. Tijdens deze hands-on workshop laten we u zelf ontdekken hoe deze nieuwe medewerkers op de werkvloer te introduceren en integreren.

Nooit eerder werd zoveel data gegenereerd. Door deze digitale gegevens slim te gebruiken kunt u innoveren met data. Om u de de kneepjes van feature engineering bij te brengen, organiseert het Sirris Data Innovation Team op 31 januari een mastercourse rond data-innovatie. De sessie op 23 maart, 'Data Innovation - Interactieve verkenning van uw eigen data-innovatie' focust op de verschillende manieren om aan data-innovatie te doen.

Op 2 februari kunt u afzakken naar Wild Gallery in Brussel voor de derde editie inmiddels van de Factory of the Future Awards. Ook deze editie belooft weer het hoogtepunt van het jaar te worden met verschillende winnaars uit verschillende sectoren die ongetwijfeld een voorbeeld zijn voor vele andere bedrijven op hun weg naar de fabriek van de toekomst, een inspirerende keynote - deze keer van Gunter Beitinger, Vice-President & Plant Manager van de Siemens-fabriek in Amberg - en de gelegenheid bij uitstek voor netwerking. U kunt zich nu al inschrijven!

Het potentieel van slimme producten komt uitgebreid  aan bod tijdens de workshop 'Plastics: Smart Interconnected, the way to go forward' op 16 februari. Tijdens deze workshop komt u alles te weten over hoe u te differentiëren met slimme producten door ze slim te maken of nieuwe functionaliteiten te integreren in uw producten.

Additive manufacturing staat weer centraal op Rapidpro van 7 tot 9 maart, waaraan ook Sirris deelneemt met een eigen stand. Om bedrijven meer inzicht te geven in het belang van het ontwerp bij overschakeling op AM organiseren we komend voorjaar opnieuw een masterclass 'Design for additive manufacturing'.

De producenten en gebruikers van innovatieve materialen krijgen op 28 en 29 maart weer de gelegenheid elkaar te ontmoeten en de nieuwste producten te ontdekken in Luik tijdens de zesde editie van de beurs Métamorphoses. De organisatoren streven ernaar de kleine en grote Waalse bedrijven te helpen met diversifiëren en hun kennis te valoriseren. Ook Sirris zal aanwezig zijn met een stand, waarop onder meer de mogelijkheden van het SMALL-Lab zullen worden getoond.

Later meer, dus hou zeker onze agenda in het oog!