Vraag gedreven innovatie op maat van kmo's

Dat de aanpak van Sirris - advies op vraag en op maat van de industrie - werkt voor kmo's, bleek ook nu weer uit de respons die we kregen voor en op de Innovatiebeurs begin oktober in Gent. 

Tijdens de weken voorafgaand aan de beurs konden kmo's hun vragen alvast online posten. Op die manier kregen ze tijdens de beurs een antwoord op hun vragen en konden ze ontdekken wat innovatie voor hen kan betekenen. Meer bepaald zocht men naar specifieke kennis voor een technologische uitdaging en waren er vragen over financiële steun voor de uitwerking van een idee. Sirris-experts Bas Rottier, Ilse Evenepoel en Luc Coppers kregen dan ook zeer uiteenlopende vragen. 

Meerdere kmo's werden bovendien rechtstreeks door het Innovatiecentrum of andere kenniscentra doorverwezen naar Sirris. Dit illustreert niet alleen de vlotte samenwerking tussen de verschillende partners in het innovatielandschap, maar ook dat Sirris zich met haar innovatie gedreven aanpak op maat van kmo's onderscheidt van een R&D-center. Sirris biedt immers dagelijks haar steun en kennis aan op vraag van bedrijven, wanneer zij te kampen hebben met vragen, problemen of uitdagingen op het vlak van technologische innovaties. 

Mocht u niet op de innovatiebeurs zijn geraakt, maar u heeft een vraag, neem dan gerust contact op via innovation@sirris.be!