Voorstelling haalbaarheidsstudie rond metalliseren van kunststoffen

Er zijn zeer veel mogelijkheden om kunststoffen te decoreren en de ontwikkelingen gaan snel. In het kader van de haalbaarheidsstudie 'Metalliseren van kunststoffen' organiseert Flanders’ PlasticVision samen met Sirris en Kunststoff Institut Lüdenscheid op 18 november een themanamiddag rond verschillende aspecten van het decoreren van kunststoffen.

De laatste jaren is de vraag naar decoratie van kunststoffen sterk toegenomen. Enerzijds is er de klant, op zoek naar meer individualisatie, anderzijds willen leveranciers zich onderscheiden van hun concurrenten.  Daarnaast hebben veel decoraties ook een functionele waarde. Er bestaan zeer veel mogelijkheden om kunststoffen te decoreren en de ontwikkelingen gaan snel. Daarom werd een haalbaarheidsstudie opgestart die een uitgebreid overzicht geeft van de verschillende technieken die mogelijk zijn om kunststoffen te metalliseren.

Tijdens de themanamiddag zal Patrick Cosemans van het Sirris Smart Coating Application Lab de haalbaarheidsstudie voorstellen. Daarnaast willen Flanders’ PlasticVision, Sirris en het Duitse Kunststoff Institut Lüdenscheid met dit event ook de nieuwste trends in decoreren aangeven en zullen hun ervaringen delen met bedrijven.

Wilt u de mogelijkheden van kunststof decoreren leren kennen? Klik hier voor details en programma van de themanamiddag.

Tags: