Volautomatisch monitoren en bijvullen van koelvloeistof op CNC-machines

volautomatisch monitoren, cnc-machines

De firma Dierickx heeft een volledig geautomatiseerde controle-unit ontwikkeld die de kwaliteit van de koelvloeistof op CNC-bewerkingscentra monitort en het vloeistofniveau regelt. Deze procesinnovatie werd ontwikkeld uit eigen noodzaak en omdat zo'n toestel nog niet bestond op de markt. Een dergelijke unit kan voor elk verspanend bedrijf een verlaging van operationele kosten betekenen, aan een beperkte investering en met een verhoogde effectiviteit van die investering. Bovendien kan het toestel de gezondheidsrisico’s voor operatoren sterk beperken. 

De familiale onderneming Dierickx heeft een jarenlange ervaring en sterke expertise opgebouwd in high-end verspaning, waarbij ze steeds een innoverende rol op zich nam. Veel van de gerealiseerde klantenopdrachten worden door het bedrijf zelf bedacht en verwezenlijkt.

Controle koelvloeistof

Bij verspaning op CNC-bewerkingscentra is het gebruik van koelvloeistof veelal essentieel. Deze emulsie van water en olie wordt tijdens bewerking op het werkstuk gesproeid en zorgt voor koeling van de gereedschappen en het werkstuk, smering en spaanafvoer. Het decentraal opvolgen van de kwaliteit en de vervuiling van deze emulsie moet zelfs bij de meest moderne CNC-machines manueel gebeuren. Dit leidt tot ergerlijk geknoei bij het bijvullen van water of olie en afwijkende concentraties die de standtijd van de gereedschappen en de levensduur van de machine negatief beïnvloeden en in de ergste gevallen zelfs gezondheidsrisico’s kunnen inhouden, zoals het veroorzaken van huidschimmels.

Eigen ontwikkeling

Om deze problemen efficiënt aan te pakken zochten Dirk en Pieter Dierickx eerst of er op de markt decentrale systemen bestonden om de koelvloeistof automatisch bij te vullen en om de kwaliteit te bewaken en bij te sturen. Dit bleek niet het geval te zijn.

In 2014 werd met de hulp van Sirris en het Innovatiecentrum een innovatieproject gestart met de steun van het toenmalige IWT (nu Agentschap Innoveren & Ondernemen). Hiervoor werden een machineoperator, een 3D-ontwerper en een programmeur aangeworven. Zo konden de mechanica en software van een nieuw, eigen toestel volledig in huis ontwikkeld worden. Een partner zorgde voor de elektronica.

Het resultaat van de samenwerking is WillFill, een uniek toestel dat niet alleen de vroegere manuele controles en bijvulling automatiseert, maar ook toelaat alle data over kwaliteit en verbruik uit te lezen en te analyseren. Een octrooiaanvraag is intussen ingediend.

 

Valorisatie

Eind 2016 mocht Dierickx haar nieuwe toestel aan het publiek tonen op de jaarlijkse beurs van toonaangevend CNC-machineproducent Mazak in Leuven. WillFill kon er rekenen op heel wat aandacht en interesse, waaronder enkele toonaangevende spelers, zoals Mazak zelf.

Dierickx bouwt intussen verder aan de toekomst en zal op korte termijn het toestel op de Benelux-markt introduceren. Daarna is de rest van de wereld aan de beurt. Voor deze ambitieuze plannen is de onderneming op zoek naar een grotere bedrijfsruimte.

(Bron: Innovatiecentrum, Elke De Rijck, Innovatiecentrum Vlaams-Brabant)