Vind uw Zweedse partner tijdens 'Digitization of the Future Industry'

Om het aantal marktgeoriënteerde hightech R&D projecten tussen Zweden en België te stimuleren werd het Swedish-Belgian Innovation Initiative (SBII) opgezet, waarvan ook Sirris partner is. Op 4 oktober wordt het initiatief officieel gelanceerd op het pilootevent 'Digitization of the Future Industry', dat plaatsvindt in Bluepoint Brussels. 

België en Zweden staan voor dezelfde industriële uitdagingen en moeten continu hun productiesystemen innoveren en verbeteren om een solide industriële thuisbasis te behouden. Aangezien beide landen op de eerste rij zitten als het op innovatie aankomt, zijn België en Zweden geschikte partners om dergelijke taken aan te pakken en dus is het Swedish-Belgian Innovation Initiative (SBII) een evidente volgende stap. 

Het doel van SBII is de meeste technologie- en R&D-intensieve multinationals, kmo's, universiteiten en onderzoekcentra van België en Zweden verzamelen en al deze spelers aan elkaar matchen, om zo gezamenlijke marktgeoriënteerde projecten tot stand te brengen. Verder wil men ook meer te weten komen over projectfondsen via Eureka en Eurostars. 

De officiële lancering van het initiatief vindt plaats op 4 oktober op de netwerkingsconferentie 'Digitization of the Future Industry'. Hier zal de focus op volgende sub-topics liggen: 

  • Digital & Real Factories
  • Transparent Communication and Connectivity
  • People in Manufacturing
  • Solutions for flexible distributed production
  • Advanced manufacturing technologies 

Meer informatie over deze sub-topics vindt u hier

Tijdens het event krijgt u meer uitleg over het initiatief en kunt u kennismaken met de betrokken spelers, die de gelegenheid krijgen zich uitgebreid voor te stellen. Meer info over het initiatief, event, programma en registratie vindt u hier

Tags: