Vier thema's op Materials 2017 als antwoord op materiaaluitdagingen

composite, net-shape

De volgende editie van de vakbeurs Materials, die op 31 mei en 1 juni plaatsvindt in Veldhoven, kent een praktijkgerichte opzet rond vier pijlers: materialen, oppervlaktetechnieken, verbindingstechnieken en analysetechnieken. Daarbij zijn keynote-lezingen en live demo’s in de verschillende Experience Areas voorzien om de bezoekers te inspireren. Ook Sirris en het BIL zullen aanwezig zijn. 

Met meer dan 85 exposanten en ruim 40 kennissessies wil de vakbeurs een brug slaan tussen wetenschap en concrete toepassing. Elk van de vier pijlers waarrond de beurs is opgebouwd, krijgt een eigen zone op de beursvloer. Binnen een zone positioneren de exposanten zich rondom de gezamenlijk in te vullen Experience Areas waar ze onder meer live demo's geven of waar bezoekers zelf aan de slag kunnen. Elke zone beschikt bovendien over een aparte lezingenzaal. 

Lezing rond composiet draagarm

Sirris zal met verschillende expertises aanwezig zijn op de beurs (stand nummer 70) en ook meewerken aan de presentaties. Zo zal Markus Kaufmann van SLC-Lab de lezing 'Net-shape productie van een composieten draagarm' verzorgen. Het gaat hier om een demonstrator die recent internationale belangstelling wekte: een draagarm voor de ophanging van een Volkswagen Golf, die het lab samen met twee Duitse partneruniversiteiten ontwikkelde. De component illustreert dat de resin transfer moulding-technologie perfect geschikt is voor complexe designs. Ze vergt geen nabehandeling en laat zelfs toe optische vezelsensoren te integreren voor structural health monitoring. Tijdens de lezing wordt ingegaan op de complexiteit van matrijsontwerp voor RTM, het integreren van inserts in complexe preforms, en het opmeten van spanningen door middel van vezelsensoren. 

Ook partnerorganisatie BIL geeft een lezing: Fleur Maas zal het hebben over verbindingstechnieken van verschillende materialen, een topic dat ook uitgebreid zal aan bod komen op het netwerkevent in het kader van het project Multi Material Joining op 23 maart. 

Meer info over de beurs vindt u in onze agenda.

Tags: