Versnelde levenscyclus van pvc zeilen helpt houdbaarheid coating bepalen

Om de levensduur van gecoate pvc zeilen van Veldeman Structure Solutions in kaart te brengen, voerde Sirris versnelde verouderingstesten uit.

Al meer dan 45 jaar ontwikkelt, produceert, verkoopt en verhuurt Veldeman Structure Solutions een breed gamma aan zeilstructuren in onder meer aluminium en staal. Het familiebedrijf uit Bree biedt die aan in verschillende vormen en maten, van bescheiden partytenten tot grote tijdelijke hallen. Om meer inzicht te verwerven in de duurzaamheid van gecoate pvc zeilen, ging Veldeman te rade bij Sirris.

Met de QUV-tester voerde Sirris versnelde verouderingstesten uit en werden verschillende weersomstandigheden herhaaldelijk gesimuleerd en op de zeilen uitgetest. 

Als extra beschermlaag voor zijn pvc zeilen kan Veldeman uit twee verschillende coatingtypes kiezen. Maar of die ook de tand des tijds doorstaan, was giswerk voor het Limburgse bedrijf. Vervaagt de kleur van de gecoate pvc-zeilen na verloop van tijd? Vertonen ze barsten na langdurige blootstelling aan zonlicht of andere weersomstandigheden? En welke van de twee coatingtypes biedt optimale bescherming tegen de elementen? Die vragen schotelde het bedrijf voor aan het Smart Coating-team van Sirris.

Wilt u weten wat de testen uitwezen? U kunt het hele verhaal hier lezen!

Dit succesverhaal vindt u samen met nog heel wat andere terug in het Sirris-jaarverslag van 2016.