Verbeteringen in Google Patents

Google lanceert een nieuwe versie van zijn 'tool' voor het opzoeken van octrooien dat nu de mogelijkheid biedt met dezelfde CPC-classificatie te zoeken en te werken in de wetenschappelijke literatuur. 

De mogelijkheid om de meest accurate referenties op te zoeken – de vorige stijl – is belangrijker dan ooit bij technologische innovatie. Daarom heeft Google Patents een nieuwe versie gelanceerd van zijn 'tool' met meer uitgebreide mogelijkheden. 

De belangrijkste verbetering is de mogelijkheid te zoeken in de literatuur die geen octrooi is volgens hetzelfde schema van de octrooien: een classificatie op basis van de CPC-codes (Cooperative Patent Classification) en Google Scholar, zodat in één interface de gebruiker een staat van de vorige stijl kan opmaken aan de hand van octrooien en tegelijk van de technische en wetenschappelijke documentatie. 

De zoekresultaten zijn weergegeven in 'clusters', in logische groepen gebaseerd op de CPC om het lezen te vergemakkelijken voor gebruikers die niet gewend zijn met deze classificatie te werken. 

De Prior Art Finder is ingebouwd, maar ook nog steeds te vinden in de afzonderlijke versie onder https://www.google.com/patents/related

Bovendien is de nieuwe interface eenvoudiger en intuïtiever in het gebruik.

 

Bron