​Op 10 juni 2020 vond het slotevent van het Interreg-project Factory 4.0 plaats. Dit werd samen georganiseerd met een Business Club rond het thema cybersecurity, vandaag een relevant topic.

Agoria organiseert de komende weken weer verschillende opleidingen in het kader van machineveiligheid en de machinerichtlijn.

Om de competitiviteit van de Europese drukapparatuurindustrie te ondersteunen lanceert de European Pressure Equipment Research Council (EPERC) zijn eerste internationale conferentie rond innovatie en veiligheid in drukapparatuur. De conferentie vindt plaats in Rome, van 1 tot 3 april.

Het Belgisch Staatsblad van 10 januari 2018 publiceert de wettekst die de Autoriteit voor Bescherming van Persoonsgegevens in het leven roept. Een belangrijke stap in het kader van de GDPR-toepassing.

In het Smart Tooling-project, waarbij ook Sirris betrokken is, worden kmo’s en service providers uit het grensgebied België-Nederland als partner betrokken om robottechnologie te ontwikkelen. Zo wil men door kostenefficiënter en veiliger te werken de procesindustrie versterken. Het project loopt nu meer dan een jaar. Hoever staan we ondertussen?