Van basismateriaal tot hightech voertuig

De Dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel. Heel wat ondernemingen, organisaties en instellingen doen eraan mee. Dit jaar neemt ook de Materials Research Cluster Gent deel, waarvan Sirris een partner is, met een boeiende tour rond materiaalverwerking, in woord en beeld.

Aan de Dag van de Wetenschap nemen tal van innovatieve bedrijven, universiteiten en hogescholen, musea, doe-centra, sterrenwachten en onderzoeksinstellingen deel. Ze laten bezoekers toe op plaatsen waar men anders niet binnen mag; ontdekkingen, ontwikkelingen en uitvindingen worden getoond en gedemonstreerd.

In de gebouwen van de Materials Research Cluster Gent zal alvast heel wat te zien en beleven zijn. De partners focussen zich op de weg die materialen afleggen om verwerkt te worden tot een hightech vervoermiddel, zoals een elektrische auto.

Om van basismateriaal tot een volwaardig hoogtechnologisch vervoermiddel te komen, komt heel wat bij kijken aan onderzoek, testen en bewerkingen. De Materials Research Cluster (MRC) heeft alles in huis om de vervoersmiddelen van de toekomst te helpen ontwikkelen én bouwen met de materialen en de eigenschappen van de toekomst. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een indrukwekkend arsenaal aan technologieën, instrumenten en machines, van materiaalkeuze tot het testen van een afgewerkt product. Verschillende hiervan zullen op de Dag van de Wetenschap live in actie te zien zijn.

Materials Research Cluster bestaat uit volgende partners en is een samenwerking van: BIL, Clusta, CRM, OCAS, SIM, Sirris en Universiteit Gent.

De Dag van de Wetenschap vindt dit jaar plaats op zondag 22 november 2015. Meer weten? Alle info vindt u hier!

Tags: