Uitbreiding mogelijkheden voor additive manufacturing metaal

Sirris investeerde in een nieuwe Laser Beam Melting machine voor een nog betere kwaliteitscontrole van de geprinte metalen componenten.

Sirris heeft een nieuwe Laser Beam Melting machine aangekocht. Het hoofdkantoor in Seraing had al een SLM250 printer. Nu komt hier een SLM280 bij. De geïntegreerde warmtemonitoring via laser op dit toestel moet zorgen voor een beter kwaliteitsbeheer van de geprinte componenten, betere vergaring van de nodige data bij de simulatie en betere inzichten in het procedé.

Men kan een breed spectrum van metalen hierop gebruiken naargelang van de behoeften van de industrie, hoewel in het kader van de Iawatha-projecten men de nieuwe machine veeleer zal inzetten voor het printen van aluminium, terwijl de SLM 250 eerder titanium zal printen.

Dit is reeds de derde generatie printers voor metaal via laserfusie die bij Sirris is binnengebracht. De aankoop van een vierde ligt voor ter studie. Deze printer zal een veel groter werkvolume hebben en een verdere stap zijn in de richting van industrialisering van additive manufacturing.

Wij verwijzen ook naar onze site van Diepenbeek waar men een Concept Laser machine heeft aangekocht, vooral bedoeld voor het printen van gereedschapsstaal.

De technische kenmerken van de additive manufacturing SLM 280 machine:
Dubbele laser: 1kW + 400W
Capaciteit: 280 x 280 x 365mm
Meltpool monitoring
Power monitoring
Layer Control System 
Manueel filterstation
Vacuümreinigingsstation
Stikstofgenerator
Toebehoren (hulpreservoirs, filtervervangingskit, ingebouwd systeem voor detectie en blussen van branden, …)
Materialen: AlSi10Mg – AlSi7Mg – TiAl6V4 – Inox – Tool steel – Inconel – enz.
Granulometrie: 20-63µm of 10-45µm


Zie ook : http://www.sirris.be/fr/projet-feder-iawatha