Twee workshops rond circulaire economie en kunststofverwerking

Sirris en Agoria tonen u de weg naar een succesvolle implementatie van een circulair bedrijfsmodel via twee praktisch gerichte workshops: een rond kunststofverwerking en slim materialenbeheer en een tweede rond kunststofverwerking en slim productontwerp. Deze vinden plaats op 24 april en 12 september.  

Beleidmakers sturen meer en meer aan op het heruitdenken van de plastics industrie. Zo heeft de Europese Commissie in januari 2017 haar 'Roadmap on the Strategy for Plastics in a Circular Economy' gepubliceerd.

De doelstellingen op Europees niveau zijn:

1. Het loskoppelen van de kunststoffenproductie van fossiele brandstoffen
2. Het verbeteren van plastic recyclage en hergebruik
3. Het verminderen van plastic 'lekken' in het milieu

Ook de Vlaamse regering omarmt de Circulaire Economie. Het is dus het moment om de komende regelgeving nu een stap voor te zijn door proactieve acties. Het identificeren van de meest geschikte actie voor uw bedrijf is de sleutel.     

Zo kunnen inspanningen om de kunststofkringloop te sluiten u helpen kosten te besparen, u te differentiëren ten opzichte van de concurrentie en u toe te laten optimaal op vragen van klanten in te spelen. Zo verbetert u op lange termijn uw competitiviteit.  

De workshops op 24 april en 12 september geven u gerichte informatie, waarmee u onmiddellijk aan de slag kunt in uw eigen bedrijf en waarbij de businesscases die gebracht worden u helpen de theorie om te zetten in de praktijk.

Meer weten? U vindt de nodige praktische informatie in onze agenda.

De workshops worden georganiseerd in het kader van het project ‘Eco-compliance als competitief wapen’, uitgevoerd door Sirris en Agoria, met de steun van VLAIO.  

(Bron foto bovenaan : Ovam ecodesignlink.be (Cabka-IPS)